Latest News

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το Mega φλερτάρει με το ξαφνικό θάνατο...

Δραματικές εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι το οποίο φλερτάρει πια με το ενδεχόμενο ξαφνικού θανάτου, καταγράφει το...
 ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ως µόνο σωσίβιο σωτηρίας από το οποίο µπορεί να κρατηθεί για να διατηρηθεί στη ζωή και να µην πνιγεί υπό το βάρος των χρεών του είναι να παρέµβουν οι πιστώτριες τράπεζες για να αποτρέψουν την άµεση κατάρρευσή του που θα πλήξει και τις ίδιες.
Η αίσθηση της πολιτικής διάστασης που εκ των πραγµάτων έχουν αποκτήσει πλέον οι αποφάσεις για το αν και πόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί το MEGA ήταν διάχυτη στο τελευταίο διοικητικό συµβούλιο της Τηλέτυπος, στο οποίο παρέστησαν τόσο ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ κ. Ψυχάρης όσο και οι εκπρόσωποι των δύο άλλων επιχειρηµατικών οµίλων που είναι µέτοχοι του καναλιού: ο κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης και ο κ. Φώτης Μπόµπολας.
Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» ο πρώτος δήλωσε εξαρχής ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη «υπό τις παρούσες συνθήκες» δεν προτίθεται να συµµετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου του MEGA.
Επιχειρηµατολογώντας υπέρ της στάσης αυτής της οικογένειάς του, ο κ. Βαρδινογιάννης επικαλέστηκε αφενός τη µεγάλη εκκρεµότητα µε τις άδειες, αλλά, κυρίως, την έλλειψη ενός επιχειρηµατικού σχεδίου (business plan) από τους έχοντες τον έλεγχο του καναλιού. «Εµείς ως τώρα βάζουµε χρήµατα χωρίς να µετέχουµε και να έχουµε λόγο στη διοίκηση του καναλιού», φέρεται να είπε ο κ. Βαρδινογιάννης.
Είχε προηγηθεί ο κ. Μπόµπολας, ο οποίος εισηγήθηκε ο Πήγασος, που εκπροσωπεί ο ίδιος, αλλά και ο όµιλος Βαρδινογιάννη «να βάλουµε από πέντε εκατοµµύρια ευρώ». Οπως υποστήριξε, «θα είναι µεγάλο λάθος να µην υπερασπιστούµε την επένδυση που έχουµε κάνει στο κανάλι και να το αφήσουµε να καταρρεύσει».
Δήλωσε ακόµη διατεθειµένος να αναλάβει ο ίδιος το management και να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών (από προµήθειες, µισθούς κ.λπ.) που θα µπορούσαν να φτάσουν ως και 10 εκατ. ευρώ ετησίως.
Οι προτάσεις του κ. Μπόµπολα, ωστόσο, δεν έγιναν αποδεκτές από τους υπολοίπους και κυρίως από τον κ. Βαρδινογιάννη, µε τον οποίο, όπως λένε πηγές που έχουν γνώση των όσων διηµείφθησαν στη συνεδρίαση, δήλωσε σύµφωνος και ο κ. Ψυχάρης, ο οποίος ως τότε παρέµενε σιωπηλός και δεν έπαιρνε θέση.
«Συµφωνώ, δεν είναι ώρα για κάτι τέτοιο», φέρεται να είπε ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, τον οποίο ο κ. Μπόµπολας είχε νωρίτερα «εξαιρέσει» από την αύξηση του κεφαλαίου, δείχνοντας έτσι ότι επιθυµεί να υποβαθµιστεί ο κεντρικός ρόλος που έχει το τελευταίο διάστηµα στο κανάλι ο εκδότης των «Νέων» και του «Βήµατος».
Ενας πρόσθετος λόγος για τον οποίο, κατά πληροφορίες, οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης απέρριψαν τις εισηγήσεις της πλευράς Μπόµπολα είναι επειδή υπάρχει καχυποψία για το πού θα διοχετευθούν τα µετρητά που θα µπουν στο ταµείο της επιχείρησης εφόσον προχωρήσει η αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου.
Κι αυτό διότι από τα περίπου 30 εκατ. ευρώ που φέρεται να χρωστάει το κανάλι σε προµηθευτές, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ είναι υποχρεώσεις προς την εταιρεία παραγωγής Ανωση, η οποία ανήκει στην οικογένεια Μπόµπολα. Και έτσι, όπως λέγεται, «στην πραγµατικότητα τα χρήµατα που θα βάλει ο Μπόµπολας στο κανάλι θα πάνε από τη µια τσέπη στην άλλη».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα η τυπική απόφαση για σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης των µετόχων σε 25 ηµέρες, µε την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν ότι «οι εξελίξεις θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα», τουλάχιστον από την πλευρά των τραπεζών οι οποίες θα κινηθούν για να απαιτήσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στο MEGA και υπολογίζεται ότι φτάνουν στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ.