Latest News

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Καταγγελία – σοκ : Έσερναν από τα πόδια τους μετανάστες για να φύγουν από τη Λέσβο!

Σοβαρή καταγγελία εναντίον μελών- στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ότι "έσερναν από τα πόδια Πακιστανούς για να φύγουν από το Κέντρο Ταυτοποίησης...
της Μόριας, να μπουν στα λεωφορεία και να μεταφερθούν στο λιμάνι το βράδυ του Σαββάτου ".


Το συμβάν καταγγέλλουν εργαζόμενοι δύο μεγάλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν στη Λέσβο στο "Εmprosnet", οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έβλεπαν "γνωστά, μεγάλα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να βγάζουν τα διακριτικά από τις στολές τους και μετα βίας να σπρώχνουν τους πρόσφυγες από το Κέντρο".
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διέθεσε και τα λεωφορεία της για την άρον-άρον μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι.
Το πρωί του Σαββάτου, μαζί με την αστυνομία στελέχη της Ύπατης ενημέρωναν τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στη Μόρια ότι πρέπει να σηκωθούν και να φύγουν, καθώς σε 24 ώρες το Κέντρο θα μετατρέπονταν σε Κλειστό Κέντρο Κράτησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός από την πρόταση του Δήμαρχου Λέσβου, κυρίου Γαληνού για σταδιακό κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ, εθελοντές ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να "πακετάρουν" και να αποχωρήσουν από Καρά Τεπέ (που μάλλον κλείνει), αλλά και από το κέντρο της Μόριας, όπου οι Αρχές ανέφεραν ότι θα μείνουν ελάχιστες οργανώσεις.