Latest News

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Οι παιδικές χαρές, το ΕΣΠΑ και οι Απόκριες

Οι παιδικές χαρές φαίνεται πως σήκωσαν σχεδόν όλο το βάρος των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων στο...
Δήμο Πειραιά.
Την Κυριακή έγιναν τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Κανάρη που συνδυάστηκαν με το εορταστικό πρόγραμμα των Απόκρεων στην πόλη.
Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα είχε επισκεφθεί ο δήμαρχος κι έκανε αυτοψία στις νέες παιδικές χαρές που παραδίδονται στα παιδιά του Πειραιά, σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. 
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι 12 παιδικές χαρές ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς από τον Δήμο Πειραιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ Πρασίνου. 
Όπως δήλωσε ο ίδιος, καταφέραμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αξιοποιήσουμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ που είναι απολύτως απαραίτητα για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη.
Ωστόσο, συμπλήρωσε,   ετοιμάζονται από άλλο έργο του ΕΣΠΑ, δέκα νέες ολοκαίνουριες παιδικές χαρές, με πρώτη την παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη, όπου εγκαινιάστηκε σήμερα που συνδυάστηκε με το αποκριάτικο ξεφάντωμα(;) του Πειραιά.
Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου υπάρχουν δύο προγράμματα ΕΣΠΑ για παιδικές χαρές.
 Γνωρίζαμε ότι υπήρχε ένα πρόγραμμα για την ανάπλαση 10 παιδικών χαρών που είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου (Μάλιστα, το διαφήμιζε προεκλογικά μαζί με άλλα 100 έργα στο απολογιστικό του πρόγραμμα, πριν απο τις δημοτικές εκλογές). 
Υπήρχε κι άλλο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά και πάλι τις παιδικές χαρές του Δήμου Πειραιά; 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο παιδικές χάρες ( Θεμιστόκλειο, Κοκκινιά) έχουν αναπλαστεί από τον Δεκέμβριο του 2014 με δωρεές του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. 
@ Μάλλον μπερδευτήκαμε ποιος χρηματοδοτεί αυτά τα έργα στις παιδικές χαρές! Ε, λίγο παιδικές χάρες, λίγο το ΕΣΠΑ, λίγο Απόκριες...