Latest News

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σε δημοψήφισμα η πώληση του ΟΛΠ

Τα επτά "ΟΧΙ" για την πώληση του ΟΛΠ - που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε σε περήφανο και αντιστασιακό ΝΑΙ- συνεχίζει να αναδεικνύει...
ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, Νίκος Πηρούνιας.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος καλεί τους αρμόδιους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς και οικονομικούς φορείς, τους δημότες του Πειραιά, αλλά και των όμορων Δήμων σε κινητοποίηση και τελικά σε δημοψήφισμα για το επίμαχο θέμα. 


Για τρίτη φορά από το  2014 ο  Δημοτικός  Σύμβουλος της πλειοψηφίας  Νίκος Πηρούνιας ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ  την πρόταση-πρόκληση,  ως  έσχατης  διαρκούς  μορφής αντίστασης  κατά του ξεπουλήματος του ΟΛΠ,  προς τον Δήμο του Πειραιά αλλά και  τους παραλιμένιους δήμους  για  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  και με όλα τα ένδικα μέσα να προσβάλλει την κατοχύρωση του ενός  Υποψηφίου-Αναδόχου με ευτελές τίμημα.
"ΠΡΑΚΤΙΚΗ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζεται σε Αεροδρόμια, Αστέρας Βουλιαγμένη, Ελληνικό, κα
Εάν η κατοχύρωση του 51% με τίμημα 280.000.000 ΕΥΡΩ δεν είναι ξεπούλημα ΚΟΣΤΟΣ αξίας  ΕΝΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ  ή ΔΥΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ –ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ  ΠΛΟΙΩΝ τότε τί ΕΙΝΑΙ;
Εάν  με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και σημερινά δεδομένα προβλέπεται  η εκπληκτική ΑΠΟΣΒΕΣΗ  κεφαλαίου σε 4 χρόνια. Το ειρωνικό δε του θέματος  είναι οτι το 16%  θα αποκτηθεί από τον ανάδοχο  με τα ήδη 65.000.000 Ευρώ αποθεματικό του ταμείου που έχει σήμερα ο ΟΛΠ.
Ευρωπαικό φαινόμενο χαριστικού διαγωνισμού από το Δημόσιο σε ιδιωτική επένδυση.
Σημειωτέον στα χρόνια του μνημονίου είχε κοστολογηθεί η αξία του 51% στο 1 ΔΙΣ
ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΤΟ 16% ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  ή σε μετοχές  λαικής  βάσεως  στους  πολίτες  με εκπρόσωπο των μετοχών  τον Δήμαρχο ΠΕΙΡΑΙΑ στο Δ.Σ. της Εταιρείας του αναδόχου, ως  ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ  υποχώρησης  της τοπικής αυτοδιοίκησης που σέβεται και προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών της χωρίς συμψηφισμούς-συμβιβασμούς  έναντι  της  εκάστοτε κυβέρνησης.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ (ΕΑΝ ΕΧΕΙ) ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ  ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ για την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ;"
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ