Latest News

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Για ποιους έρχονται διαγραφές «κόκκινων» δανείων


Αλλάζει ο νόμος Δένδια για τις διαγραφές κόκκινων δανείων, ενώ αλλάζει και ο νόμος Σταθάκη για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων σε...
ξένα funds.
Με κίνητρα που εξετάζει από κοινού το υπουργείο Οικονομίας με την Τράπεζα της Ελλάδας προωθούνται αλλαγές στα κόκκινα δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλάζουν οι διατάξεις του νόμου Δένδια έτσι ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε διαγραφή μέρους της οφειλής με κίνητρα προς τις τράπεζες, όπως το να σβήνεται το ποσό αυτό και να μην φορολογείται, ενώ παράλληλα τα τραπεζικά στελέχη που θα παίρνουν την απόφαση για τη διαγραφή να μην έχουν νομικά προβλήματα.
Ταυτόχρονα όμως προωθούνται και αλλαγές στον νόμο Σταθάκη για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων σε funds με την κυβέρνηση να επιδιώκει να βάλει χαμηλό ποσό πάνω από το οποίο θα ανάβει το πράσινο φως, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πήχης θα είναι 500.000 ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ίσως θεσπιστούν κριτήρια όπως ύψος αξίας της κατοικίας σε συνδυασμό με εισόδημα κλπ ώστε να μην είναι εύκολη η μεταβίβαση σε ξένα funds
.paraskhnio.gr