Latest News

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

"Τα είδε όλα" ο Ρώσος επίσημος στο Δήμο Πειραιά - Νέο μπάχαλο στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΕΙΚΟΝΑ)


Ένα νέο περιστατικό που έκανε ρεζίλι το Δήμο Πειραιά στα μάτια επίσημου της Ρωσικής Πρεσβείας, ήρθε να προστεθεί στο μπάχαλο με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ...της πόλης.
Τα ευτράπελα φαίνεται πως δεν έχουν τέλος στην αίθουσα του 7ου ορόφου του δημαρχείου της πλατείας Κοραή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Δαβάκη.
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην χθεσινή διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Μετά την πολύωρη συζήτηση για τα "πεπραγμένα του 2015", ακολουθούσε η δεύτερη προγραμματισμένη συνεδρίαση με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. πρότεινε να προηγηθεί το 19ο θέμα που αφορούσε «Λήψη απόφασης για αιτήματα της Ρώσικης Πρεσβείας σχετικά με το Ρωσικό Τμήμα του Δημοτικού Κοιμητηρίου Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ». 
Η πρόταση του προέδρου ήταν δικαιολογημένη, καθώς στην αίθουσα περίμεναν υπομονετικά για αρκετή ώρα και επίσημος από τη Ρωσική πρεσβεία.

 Εκείνη την ώρα όμως διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη απαρτία, καθώς πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα μετά από την τρίωρη συζήτηση για τα πεπραγμένα του 2015. Η συνεδρίαση διεκόπη για πέντε λεπτά προκειμένου να βρεθεί τουλάχιστον ένας δημοτικός σύμβουλος που θα έδινε την πολυπόθητη απαρτία.  
Ωστόσο πέρασε τουλάχιστον μισή ώρα έως του μπορέσει να προσέλθει ένας ακόμη δημοτικός δημοτικός για να συζητηθεί το θέμα, αλλά και χωρίς να γίνει εκ νέου καταμέτρηση των παρόντων, εκ των οποίων οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν λιγότεροι από 20 και η απαρτία μπόρεσε να γίνει χάρη των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.
 
Όλο αυτό το μπάχαλο εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του Ρώσου επισήμου που προφανώς "τα είδε όλα (και τα άκουσε όλα, αφού μάθαμε πως ξέρει καλά ελληνικά), καθώς περίμενε απορημένος πότε θα μπορέσει να κάνει απαρτία το Δ.Σ. του Πειραιά."Στη φωτογραφία του Reportaz Net διακρίνεται δεξιά 
ο Ρώσος επίσημος, που παρακολουθεί τη συνεδρίαση. (σ.σ. Εκείνη τη στιγμή συζητούνται τα "πεπραγμένα του 2015" και στα έδρανα κάθονται και άτομα που δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι)  
Φανταστείτε τώρα πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι παρέμειναν μετά για να ψηφίσουν τα υπόλοιπα 39 θέματα...