Latest News

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί αυτά ΔΕΝ γίνονται στο Δήμο Πειραιά;

Αν κάποιος δει όσα έχει καταφέρει να κάνει ένας δήμαρχος σε μια ελληνική πόλη μέσα σε 1,5 χρόνο, τότε σίγουρα θα αναρωτηθεί γιατί όλα αυτά δεν μπορεί να γίνουν και στο Δήμο Πειραιά;
Διαβάστε παρακάτω...


«Εκτός ελέγχου είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας με την κομμουνιστική δημοτική αρχή να οργιάζει σε βάρος των φιλελεύθερων συναισθημάτων και αξιών της εποχής.
Η αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον υπό σοβιετική κατοχή καθώς ο δολοφόνος της επιχειρηματικότητας (και εκλεγμένος με το ΚΚΕ) δήμαρχος Κώστας Πελετίδης συνεχίζει ακάθεκτος.
Ο κομμουνιστής Πελετίδης
•αφού εξασφάλισε ημερήσια διατροφή για όλους τους άπορους πολίτες της Πάτρας (σώζον Κύριε, που ακούστηκε αυτό...),
•αφού έδωσε εντολή να γίνεται και κατ' οίκον διανομή δωρεάν φαγητού σε όσους δε μπορούν, λόγω ηλικίας ή αναπηρίας, να μετακινηθούν απ' τα σπίτια τους (για όνομα του Θεού...),
•αφού καθιέρωσε από φέτος καθημερινό κολατσιό (άκουσον, άκουσον!!!) για κάθε μαθητή των σχολείων της πόλης ανεξάρτητα απ' την οικονομική τους κατάσταση (μα που ζούμε επιτέλους, στο Λένινγκραντ;),
•αφού μείωσε τα δημοτικά τέλη για τους δημότες της Πάτρας και αύξησε τα τέλη για τους μεγαλοϊδιοκτήτες (!!!),
•αφού έδωσε σε άπορους την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων (και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, κύριε;),
•αφού καθιέρωσε δωρεάν (μα τον άγιο Ανδρέα!) θερινό πρόγραμμα του δήμου δημιουργικής απασχόλησης για παιδάκια 9-14 ετών...
επιχειρεί να αλλάξει και το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας με χωματουργικές εργασίες και ανάπλαση που δεν στοιχίζει το παραμικρό!! Χωρίς ούτε καν μια ανάθεση σε κάποιον επιχειρηματία, σε κάποια εταιρεία, σε κάποιον εργολάβο βρ' αδερφέ να φάει κι' αυτός ψωμάκι!
Ναι κύριοι! Αντί να προβεί σε μελέτες, αντιμελέτες, δημοπρατήσεις, διαγωνισμούς, αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, ο κομμουνιστής αυτός επέλεξε να γίνει η ανάπλαση τζάμπα από το δήμο!
Για να γίνει, λέει, χώρος αναψυχής και να δοθεί η παραλία στο λαό (δηλαδή οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι δεν έχουν ψυχή, κύριε δήμαρχε;;).
Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε πόλεμο! Οι κομμουνιστές υπό τον Κώστα Πελετίδη οργιάζουν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και θέλουν να σοβιετοποιήσουν την πόλη. Να μας κάνουν ΕΣΣΔ, παραπέτασμα, σοβιέτ!
Συμπολίτες μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, συνάδελφοι μεγαλοκαρχαρίες, φιλελεύθερα μυαλά, Τζήμεροι και Ποτάμια, πότε θα ξεσηκωθούμε; Όταν θα μπαίνει ο Κόκκινος Στρατός στα ψηλά τ' αλώνια;».
(Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον "Ενικό". - Έτσι για να βλέπουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνονται και αλλιώς!).

@ Δηλαδή, αυτός ο δήμαρχος φαίνεται πως κάνει το αυτονόητο, που σήμερα είναι και ζητούμενο:
 Πρώτα έριξε το βάρος με σειρά πρωτοβουλιών στην κοινωνική πολιτική,  βοηθώντας ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, τους οικονομικά αδύναμους δημότες σε περίοδο κρίσης και μετά άρχισε να κάνει έργα χωρίς να δίνει λογαριασμό στους εργολάβους και  να κάθεται να βρίσκει δικαιολογίες στην γραφειοκρατία.
Αν λοιπόν κάνει κάποιος μια σύγκριση με το Δήμο Πειραιά, τότε με θλίψη θα διαπιστώσει ότι η ουσιαστική  κοινωνική πολιτική είναι ανύπαρκτη και τα έργα γίνονται από άλλους και καθυστερημένα με αποτέλεσμα να έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης...
Μπορεί να μας πει κανείς,γιατί δεν μπορούν να γίνουν αυτά και στο δήμο Πειραιά, ρε γαμώτο;