Latest News

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μήπως προσχώρησε στην πλειοψηφία του Δήμου Πειραιά;

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Όλοι Μαζί" Αντώνης Καλογερόγιαννης βρέθηκε ως εκπρόσωπος των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δ.Σ....
της ΚΟΔΕΠ μετά τον αποκλεισμό του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης που δεν έχει εκπρόσωπο για πρώτη φορά στα χρονικά στο Δήμο Πειραιά. 
(Πρόκειται για πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα για το οποίο περιέργως δεν μιλάει κανείς, ούτε και ο ίδιος συνδυασμός "Μας Ενώνει ο Πειραιάς"!) 
Ο θεσμικός ρόλος των εκπροσώπων των παρατάξεων της μειοψηφίας στα Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΚΟΔΕΠ, ΔΗΡΑΠ, ΟΠΑΝ) είναι να ενημερώνεται πλήρως για τα τεκταινόμενα,  προκειμένου να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους, δηλαδή να ελέγχουν τα πεπραγμένα της διοίκησης.
Έως τώρα ο Αντώνης Καλογερόγιαννης ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας φαίνεται  να συν - διοικεί στην ΚΟΔΕΠ ή τουλάχιστον να έχει λόγο στη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, την οποία ως μέλος  του Δ.Σ. της μειοψηφίας υποτίθεται ότι πρέπει απλώς να ενημερώνεται για να μπορεί να ελέγχει την πλειοψηφία. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργεί ως εισηγητής θεμάτων της ΚΟΔΕΠ που έρχονται για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο ίδιος φαίνεται να πρωταγωνιστεί στις δράσεις της ΚΟΔΕΠ, ενώ κάποιες φορές αναλαμβάνει να δώσει εξηγήσεις στο Σώμα, δίνοντας διευκρινήσεις για διάφορες πρωτοβουλίες όταν δεν υπάρχει επαρκής δυνατότητα ενημέρωσης από τη διοίκηση της ΚΟΔΕΠ. 
Μάλιστα, ο επικεφαλής του συνδυασμού  Πειραιάς Όλοι Μαζί είναι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας που έχει καταφέρει να φιλοξενούνται δηλώσεις του στις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.
Κάτι τέτοιο συνέβη και στο τελευταίο δελτίο Τύπου για την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Εκεί, το μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο οποίος αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1984, βραβεύθηκε για την προσφορά του στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.  

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ίδιος δήλωσε : «Είναι πολύ σημαντική ημέρα για εμένα, γιατί το σχολείο από το οποίο αποφοίτησα το 1984 και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων, αποφάσισε να βραβεύσει στο πρόσωπό μου την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για το κοινωνικό έργο που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι που το κάνουμε με την ψυχή μας. Στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά είμαστε μια ομάδα που δεν έχει αντιπαλότητες, πολιτικές αντιθέσεις ή ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς συνδυασμούς. Έχουμε πετύχει με ομαδικότητα και με αγάπη να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και να  βοηθάμε  όπου μπορούμε και όσο μπορούμε περισσότερο στον Πειραιά". 

Ακολούθως ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συμπλήρωσε ότι  βραβεύτηκε επίσης," ο  Αντώνης Καλογερόγιαννης, με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία -ανεξάρτητα αν είναι στην αντιπολίτευση- τόσο στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. όπου είναι μέλος του Δ.Σ.,  όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά".

@Φυσικά δεν είναι κακό να συνεργάζεται, ως ένα βαθμό, με τη διοίκηση του Δήμου αλλά είναι τελείως διαφορετικό να φαίνεται πως συν-διοικεί, λες και έχει προσχωρήσει στο συνδυασμό της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής". 
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, καλό είναι να το δηλώσει κι επισήμως, προκειμένου να μην καταλαμβάνει θέση της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΚΟΔΕΠ, αλλά πάνω απ' όλα για να το γνωρίζουν και οι δημότες, που μάλλον έχουν μπερδευτεί με την στάση του...