Latest News

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σε hotspot μετατράπηκε το λιμάνι του Πειραιά

Σε ένα νέο  hotspot φαίνεται ότι μετατράπηκε σήμερα το λιμάνι...
του Πειραιά.
Το τελευταίο δρομολόγιο ήταν πριν από λίγο με το Blue Star Patmos, μεταφέροντας  1280 πρόσφυγες από Χίο και Λέσβο. 
Από το πρωί  επικρατεί το αδιαχώρητο από συνολικά περίπου 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν με τα πλοία από τα νησιά.
Απ' αυτούς ελάχιστοι μπόρεσαν να μετακινηθούν εκτός Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 400 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο του Σχιστού που τέθηκε εσπευσμένα, σε λειτουργία, χωρίς να έχουν ετοιμαστεί να λειτουργήσουν όλες οι απαιτούμενες υποδομές. Περίπου άλλοι παρέμειναν για πολλές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά, όπου περίπου 200 άτομα προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στην Ακτή Ποσειδώνος, μπροστά από τα πλοία του Αργοσαρωνικού, κλείνοντας το οδόστρωμα, ζητώντας  να τους επιτραπεί να φύγουν προς τα σύνορα.
Οι εγκλωβισμένοι μετανάστες θα παραμείνουν απόψε στην Ε1 στο κέντρο επιβατών και θα έρθουν πούλμαν να τους παραλάβουν την Τρίτη. Κατόπιν θα τους οδηγήσουν στο Ελληνικό και στο Σχιστό, όπου όμως αρνούνται να πάνε να κλειστούν σε στρατόπεδα, όπως τα χαρακτηρίζουν τα κέντρα προσφύγων.
Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι συριακής καταγωγής, και ελάχιστοι Αφγανο, φώναζαν ότι θέλουν να φύγουν να πάνε στη Γερμανία αλλά έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω των κλειστών συνόρων στην Ειδομένη.