Latest News

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Λίγο τα λόγια του παπά στη βασιλόπιτα στο Φάληρο...

Λίγο τα λόγια του παπά στην κοπή της βασιλόπιτας δεν ήθελε και πολύ να ειπωθούν ορισμένα πράγματα και να καταλάβει κανείς ότι δεν γίνεται τίποτα για την αξιοποίηση χώρων στο...
Νέο Φάληρο.
Μιλώντας ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης 
στην εκδήλωση της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Πειραιά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 «Υπάρχουν τα δύο χρόνια ανοικτά ζητήματα του «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ» ή του οικόπεδου Μελετόπουλου και της ΧΡΩΠΕΙ. Άποψη μου είναι και την έχω μεταφέρει και στην Κοινότητα και σε κάποιους εκπροσώπους των φορέων με τους οποίους έχω συζητήσει «κατά μόνας», ότι θα πρέπει να «ανοιχτεί» μία συζήτηση.  Κατά τη γνώμη μου με το πέρας αυτής της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει αυτά τα πράγματα να έχουν δρομολογηθεί. Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται από τη Δημοτική Αρχή, το αντιλαμβάνεστε και το θέμα το  ξέρετε καλύτερα από εμένα. Είναι σύνθετα θέματα. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί. Πρέπει να «ανοίξουμε» μία συζήτηση να δούμε εάν μπορούν αυτοί οι χώροι να αξιοποιηθούν προς όφελος - πάντα - των κατοίκων και της περιοχής».
Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε, λέγοντας  :

«Έχουμε το Σ.Ε.Φ., το οποίο είναι ένα πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί. Το γνωρίζετε εσείς σ' αυτή εδώ  την αίθουσα - μπορεί να μην το γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι -  ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα και δικαιοδοσία στο Σ.Ε.Φ. Έχουμε πει με τον Αντιδήμαρχο τον κ. Τάκη Καλογερόγιαννη να καθαρίσουμε επικουρικά σε ακραίες περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη.  Ξέρω ότι δεν είναι καθαρά, ξέρω ότι δεν υπάρχει προσβασιμότητα, ξέρω ότι υπάρχουν τσιγγάνοι, υπάρχουν ρομά, αυτά όμως είναι θέματα - επαναλαμβάνω - που αφορούν και άλλους φορείς, εννοώ την Κεντρική Διοίκηση, την Αστυνομία και άλλους».


«Το ίδιο συμβαίνει και με το οικόπεδο, το γνωστό, το οποίο παλεύουμε τους δύο τελευταίους μήνες και με τον κ. Βοϊδονικόλα  και με τον κ. Καλογερόγιαννη και με την Αστυνομία. Εννοώ αυτό απέναντι από το «LEROY MERLIN», το οποίο έχει μετατραπεί σε καταυλισμό ρομά. Θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτό το οικόπεδο ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι είναι κάτοικοι εξωτερικού.  Δεν έχουμε αρμοδιότητα να μπούμε. Μιλώ με τον κ. Ταξίαρχο σε τακτική βάση. Το θέμα έχει πάει στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας,  την κυρία Τζίβα, προκειμένου να βγει εισαγγελική παραγγελία  και να μας επιτρέψει, αφού  μπει η Αστυνομία πρώτα, να μπούμε  να γκρεμίσουμε αυτόν τον καταυλισμό και να λυθεί αυτό το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί».

υτό που είπαμε με το Δήμαρχο του Μοσχάτου είναι ότι θα κάνουμε μια παράσταση μέσα στον επόμενο μήνα  στον αρμόδιο υπουργό, ώστε και οι δύο Δήμοι μαζί, εφόσον πλέον συμφωνούμε και έχουμε κοινή αντίληψη, να δούμε εάν μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να επανακινηθεί το θέμα της γέφυρας. Το θέμα της ράμπας είναι κάτι που αφορά τη Δημοτική Αρχή και κατά τη γνώμη μου η δική μας καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται να περνάνε  δέκα με δώδεκα μήνες για να μπει μία ράμπα. Θέλω να πιστεύω ότι το συντομότερο  θα την ολοκληρώσουμε...»

@Δηλαδή, όπως φαίνεται δεν γίνεται τίποτα συγκεκριμένο για την αξιοποίηση χώρων στο Νέο Φάληρο, αν καταλάβαμε καλά γιατί λίγο η ζεστή ατμόσφαιρα, λίγο τα λόγια του παπά...