Latest News

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας-Παυλόπουλος γυρίζουν την πλάτη στον Πειραιά - Γιατί δεν έρχονται τα Θεοφάνεια στο λιμάνι

Μπορεί την αγία ημέρα των Θεοφανείων ο Πειραιάς να αποτελεί το επίκεντρο της εορτής και παραδοσιακά ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στην τελετή του αγιασμού...
των υδάτων, ωστόσο φέτος αυτό αναμένεται να αλλάξει.
Ο Αλέξης Τσίπρας λέγεται πως δεν επιθυμεί να απελευθερώσει το λευκό περιστέρι στην εορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά, όπως έκανε πέρυσι προεκλογικά, γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.
Μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι. Και εν συνεχεία θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων πιθανότατα στη Δεξαμενή, όπου ο Πρ. Παυλόπουλος πήγαινε κάθε χρόνο.
Ωστόσο, εξετάζεται η περίπτωση ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός του ιερού ναού, όπου βεβαίως αφήνονται ελεύθερα και τα τρία περιστέρια. Εδώ θα γίνει η έκπληξη, καθώς και ο πρωθυπουργός αναμένεται να εμφανιστεί (εκτός απροόπτου) στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχει απευθύνει, όπως κάθε χρόνο, τις σχετικές προσκλήσεις σε όλους. 
Ωστόσο, όπως γράφει ο Βηματοδότης «τίποτε δεν έχει κλείσει ακόμη, με τα κανάλια να τα έχουν χαμένα, αφού δεν γνωρίζουν ακόμη πού θα στήσουν τις κάμερες».
@ Γέλα πουλί μου γέλα, είναι η ζωή μια τρέλα...