Latest News

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Όταν η θάλασσα ξέβρασε πτώματα (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ)


Νέα τραγωδία με 21 νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο, όταν ανατράπηκε η λέμβος τους με προορισμό τη Λέσβο.ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΛΗΡΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ
Η τουρκική χωροφυλακή ανακοίνωσε τον εντοπισμό 21 πτωμάτων προσφύγων, τρεις από τους οποίους παιδιά, σε δύο τουρκικές παραλίες, έπειτα από τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε στη Λέσβο. Εντεκα από τα πτώματα βρέθηκαν σε παραλία του Αϊβαλί, ενώ δέκα ακόμη βρέθηκαν στην περιοχή του Ντίκιλι,δήλωσε αξιωματικός της χωροφυλακής στο Reuters.  Αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε ότι τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις έρευνες στη θάλασσα.
Το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας λίγη ώρα μετά τον απόπλου από την περιοχή του Ντίκιλι, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Ηδη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν βίντεο-σοκ από την τραγωδία.



Τα πτώματα των εννέα εντοπίσθηκαν λίγη ώρα μετά σε παραλία του Αϊβαλί, απέναντι από τις ακτές της Λέσβου.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περί τους 700 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους σύροι και ιρακινοί πρόσφυγες, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το 2015 στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.



Παρά το ψύχος και τις κακές καιρικές συνθήκες, που καθιστούν το ταξίδι ακόμη πιο επικίνδυνο, μεγάλος αριθμός προσφύγων εξακολουθεί να περνά από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.