Latest News

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μαθητές πήγαν εκδρομή στον ξενώνα των αστέγων! - Ρόλο ξεναγού ανέλαβε η διοίκηση της ΚΟΔΕΠ!

Μια νέα διαφορετική κοινωνική δραστηριότητα φαίνεται ότι εγκαινίασε τώρα η  Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) που άνοιξε τις πόρτες του Χώρου Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά σε μαθητές...
ιδιωτικού σχολείου!
Όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους φιλοξενούμενους!Μάλιστα, οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έθεσαν πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα και συμμετείχαν ενεργά στην ενημερωτική συζήτηση που συνοδεύτηκε και από φωτογραφικό υλικό! 
Αφορμή για την επίσκεψη των μαθητών ήταν - λέει- η προσφορά ειδών προσωπικής υγιεινής, οικιακής χρήσης και λευκών ειδών στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων τον Δεκέμβριο.  

@Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι άλλη είναι η αποστολή της ΚΟΔΕΠ που δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη με ένα πιο ευέλικτο τρόπο σε σχέση με την Πρόνοια του Δήμου Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησε ο ξενώνας των αστέγων, που είναι πλέον σχεδόν άδειος. (Σήμερα είναι ζήτημα να φιλοξενεί 5-6 άστεγους ενώ έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 30 ατόμων)

Απλά να πούμε ότι ο ρόλος και ο σκοπός της δημιουργίας του "Χώρου Φιλοξενίας Αστέγων  ("Η Ανακούφιση";) είναι άλλος, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης. 
Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ήταν και ΔΕΝ μπορεί να είναι προορισμός σχολικών εκδρομών με την ΚΟΔΕΠ σε ρόλο ξεναγού...
Λεπτομέρεια: Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δεν φαίνεται να πήγε στη ξενάγηση των μαθητών και σίγουρα καλά έκανε γιατί μάλλον θα τον εξέθεταν αφού δεν είναι δυνατόν ο χώρος φιλοξενίας των αστέγων ν' αποτελεί προορισμός σχολικών περιπάτων, για να μην τρελαθούμε τελείως, ρε παιδιά...