Latest News

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Καθυστερεί ο προϋπολογισμός στον Δήμο Πειραιά


Κοντεύει να τελειώσει ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για...
το 2016.

Ο νέος προϋπολογισμός δεν έχει καν κατατεθεί και κατά συνέπεια ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που συνεδρίασε για τελευταία φορά στις 4 Ιανουαρίου.
 Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα η είναι επόμενη συνεδρίαση και αν θα περιλαμβάνεται η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016.
Ωστόσο η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αμέσως μετά τη ψήφιση από το Δ.Σ. του Πειραιά, ο προϋπολογισμός θα σταλθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία θα πρέπει να τον εγκρίνει προκειμένου να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ. 
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου για προλάβουν ν' ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσα στον Φεβρουάριο, αν δεν προκύψει κανένα απρόοπτο. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του 2015 είχε εγκριθεί πέρσι μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα -αρχές Απριλίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους πρώτους τρεις μήνες του προηγούμενου έτους να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα ο Δήμος Πειραιά, αφού δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό. 

@Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο να κλείσει εγκαίρως και να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, αλλά τι ακριβώς θα περιλαμβάνει γιατί τα τελευταία χρόνια αποτελεί κοινό μυστικό ότι μεταφέρουν σχεδόν τους ίδιους κωδικούς από χρονιά σε χρονιά για να καλύπτουν απλώς τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου Πειραιά, χωρίς να υπάρχει σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη της πόλης.
Ίδωμεν...