Latest News

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται ακραίο κύμα κακοκαιρίας-


Ακραίο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο (ισχυρότερο από της Πρωτοχρονιάς) με πτώση της θερμοκρασίας κατά...
15 βαθμούς Κελσίου.
Οι «ανοιξιάτικες» ημέρες φεύγουν και ο χειμώνας επιστρέφει δριμύτερος! Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία θα επηρεάσουν τη χώρα από το Σάββατο και θα συνοδευτούν από χιονοπτώσεις σε ορεινές και πεδινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, τουλάχιστον κατά 15 βαθμούς Κελσίου!
Μάλιστα, το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, που προβλέπεται «πολική». Οι νοτιάδες που επικράτησαν στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία 24ωρα, φέρνοντας μικρές ποσότητες αφρικανικής σκόνης και θερμοκρασίες της τάξης των 20 βαθμών, θα συνεχιστούν έως και αύριο. Από την επόμενη μέρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. «Από το μεσημέρι της Παρασκευής έρχεται από τα δυτικά ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.
Το Σάββατο η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, ενώ η στροφή των ανέμων σε βοριάδες θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο. Η πτώση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και θα είναι τουλάχιστον 15 βαθμούς κάτω από τα σημερινά επίπεδα, ενώ σε αρκετές περιοχές θα έχουμε ολικό παγετό. Συνολικά αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα είναι από κάθε άποψη ισχυρότερο από εκείνο της Πρωτοχρονιάς.