Latest News

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Τρεις νεκροί από την εποχική γρίπη στην Ελλάδα


Σε περίοδο επιτήρησης για τη εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και...
31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμφάνιση του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης σε νεότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, τρεις άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της γρίπης στις 27 - 12 - 2015, στις 09 - 01 - 2016 και στις 11 - 01 - 2016. Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 35 ετών που κατέληξε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα και για άλλους δύο ασθενείς ηλικίας άνω των 70 ετών, με επιβεβαιωμένη γρίπη, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένουν σε επιφυλακή, παρατηρούν το φαινόμενο της εποχικής γρίπης που φαίνεται ότι άρχισε να τους απασχολεί πιο έντονα μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου και εκτιμούν ότι το κύμα της εποχικής γρίπης θα αρχίσει να κορυφώνεται από το τέλος του μήνα.