Latest News

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ξεχάστε τη βιοκλιματική πλατεία Πηγάδας!


Όσοι είχαν ακόμη ελπίδες και όνειρα για την ολοκλήρωση του έργου με την πολυδιαφημισμένη βιοκλιματική πλατεία   Πηγάδας, τότε καλύτερα να...

τα ξεχάσουν!

Αυτό τουλάχιστον ξεκαθάρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο οποίος μάλλον γνωρίζει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις για την πορεία του έργου που μείνει μισοτελειωμένο στο Δήμο Πειραιά.

Τελικά η πολυδιαφημισμένη βιοκλιματική πλατεία με χρηματοδότηη περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ μέσω ΕΣΠΑ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. 

Στη θέση της θα κατασκευαστεί μια απλή πλατεία, πιθανόν με χρήματα του Δήμου Πειραιά, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη ο μόνιμος χορηγός Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Ωστόσο ουδείς μπορεί να προσδιορίσει αυτή την στιγμή πότε θα ολοκληρωθεί η νέα πλατεία, καθώς αναμένεται να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον εργολάβο και είναι άγνωστο   



Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του χθεσινού συμβουλίου ήρθε το 11ο ΘΕΜΑ :  «Απόρριψη ή αποδοχή της υπ’ αριθμ. 55790/11-1-2015 ένστασης της αναδόχου Κ/ΞΙΑΣ ΜΠΟΝΑΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ—ΜΑΡΑΛΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ κατά του 7ου αρνητικού λογαριασμού του έργου: Βιοκλιματική αναβάθμιση Πλατείας Πηγάδας Καλαβρύτων και περιμετρικών οδών».
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων,  "ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος. Το έργο ήταν να γίνει μέχρι 31/10/15. Εφόσον δεν ολοκληρώθηκε, πλέον, περνάμε σε άλλο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάμε τη βιοκλιματική πλατεία και θα φτιάξουμε μια απλή πλατεία με δαπάνη, ενδεχομένως, του Δήμου...."

Μιλώντας ο ίδιος εξήγησε ότι η διαδικασία σε αυτή τη φάση προβλέπει καταγραφή των εργασιών που έχουν γίνει, υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και λοιπές εκκρεμότητες για να βγει ένας τελικός λογαριασμός. Χρονικά, υπολογίζεται ότι από την έκπτωση, μέχρι τις τελικές αποφάσεις πρέπει να περάσει ένας μήνας. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα δίνεται το δικαίωμα στον εργολάβο να κάνει τις δικές τους επιμετρήσεις. Αυτές αργότερα, θα μελετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου και θα δούμε από κοινού με τον εργολάβο που διαφωνούμε και που συμφωνούμε. Εάν τυχόν υπάρξει διαφωνία, τότε η διαδικασία προβλέπει ότι θα μπουν «τρίτοι φορείς» ώστε να γίνει μια τελική επιμέτρηση για το σύνολο των εργασιών που έχουν γίνει επί της πλατείας.
Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι "από κει και πέρα, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τους χρόνου και αυτό διότι πιθανόν να ακολουθήσουν αγωγές είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά...».


@Με λίγα λόγια, ξεχνάμε την βιοκλιματική πλατεία Πηγάδας, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει ξανά απλή πλατεία! Περισσότερα εδώ & εδώ