Latest News

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Θέατρο σκιών από το Λιμάνι της Αγωνίας


Την στιγμή που ένας άστεγος κάηκε ζωντανός στην εγκαταλελειμμένη από το Δήμο Πειραιά πρώην βίλα Ζαχαρίου στο Μικρολίμανο, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Το Λιμάνι της Αγωνίας βγήκε στα...
κάγκελα!

Ο λόγος δεν είναι η ανυπαρξία των κοινωνικών υπηρεσιών που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές στην πόλη(ΕΔΩ), αλλά μια συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Σινεάκ"
Μάλιστα,  το Λιμάνι της Αγωνίας ασκεί σκληρή  προσωπική κριτική στο δήμαρχο της πόλης και ζητά να μην δοθεί άδεια για την φασιστική εκδήλωση, η οποία έχει αναβληθεί από την προηγούμενη μέρα από τους ίδιους τους διοργανωτές! 
Αν θέλετε να διασκεδάσετε, δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση από το Λιμάνι της Αγωνίας, που σημειώνει τα εξής:
"Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ι. Μώραλης και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Στ. Ελληνιάδης ετοιμάζονται να πράξουν ένα μεγάλο ατόπημα: να παραχωρήσουν το δημοτικό κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ στην Ελληνική Αυγή, τη δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Κούζηλο, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης.
Το γεγονός αυτό χρονικά συμπίπτει με τη δίκη για τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας της.
Συμπίπτει ακόμη και με τη σημερινή άρση από τη Βουλή της ασυλίας του προέδρου της ΧΑ εξ αιτίας προτροπών του σε πράξεις βίας.
Η πόλη μας οφείλει να έχει  δημοκρατικές, ανοικτές, δίκαιες και αλληλέγγυες λειτουργίες, αλλά η δημοκρατική ευαισθησία δε μπορεί να θεμελιώνεται σε πράξεις ανοχής και νομιμοποίησης όσων μάχονται τη δημοκρατία και εμπνέονται από μισαλλόδοξα και φασιστικά ιδεώδη. Γι’ αυτό το λόγο και σε κάθε ευκαιρία επιβάλλεται να γίνεται σαφές ότι η ΧΑ με οποιοδήποτε προσωπείο κι αν παρουσιάζεται, αφού προέρχεται από το ίδιο εκμαγείο, είναι ανεπιθύμητη στην πόλη μας.
Όσοι υποστηρίζουν το φασισμό γελοιοποιούνται όταν επικαλούνται τη δημοκρατία.
Όσοι ανέχονται τους φασίστες έχουν το δικό τους μερίδιο της ευθύνης για τις πράξεις τους.
Ο κ. Μώραλης, από τη στιγμή που εκλέχτηκε δήμαρχος της πόλης μας, οφείλει χωρίς αμφιταλαντεύσεις να επιδεικνύει μηδενική ανοχή στη ΧΑ και στα παρακλάδια της.
Το ίδιο και ο κ. Ελληνιάδης, που ασκεί τα σημαντικά καθήκοντα του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου μας.
Η παράταξή μας με επιστολή της προς τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ζήτησε το αυτονόητο, δηλαδή να μην παραχωρηθεί στη δημοτική παράταξη της ΧΑ δημοτικός χώρος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εισακουσθούμε".
@ Αυτό είναι θέατρο σκιών, για να το πούμε κομψά, σύντροφοι...