Latest News

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακό δελτίο: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία Παραλύει η χώρα με τη γενική απεργία


Κατεβάζουν ρολά από σήμερα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την...
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.
Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, απεργούν σήμερα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 το πρωί έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ. 
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή. Τα πλοία θα ακινητοποιηιούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Απεργούν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και… δήμαρχοι
Την συμμετοχή του στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις Περιφέρειες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα), ενώ και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κλείσουν τους δήμους μετά από αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων είτε την Πέμπτη είτε το Σάββατο είτε και τις δύο ημέρες.
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΟΛΜΕ με  24ωρη αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σήμερα, αύριο και την Παρασκευή
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία σήμερα και αύριο καθώς  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιεί 48ωρη κινητοποίηση, ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Τέλος, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.
Ακινητοποιούνται και τα ΜΜΜ
Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία
ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Επίσης, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τραίνα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.
Αναλυτικά:
-Λεωφορεία & Τρόλεϊ: κινούνται 09:00 έως 21:00
-Μετρό, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) & Τράμ: κινούνται 09:00 έως 21:00 ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.
-ΟΣΕ & Προαστιακός: 24ωρη απεργία
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο  ΤΑΙΠΕΔ  στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ  θα συγκεντρωθεί στις  10 το πρωί στην Ομόνοια. Τέλος, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Εμπόρων Δήμου Αθηναίων καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.