Latest News

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σύρος που κολύμπησε 7 ώρες από την Τουρκία στην Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένας Σύρος πρόσφυγας κολύμπησε για επτά ώρες από την Τουρκία στην Ελλάδα γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τους διακινητές για να τον μεταφέρουν με...
το πλοίο.
Ο Αμίρ Μεχτρ αντιμετώπισε ισχυρούς ανέμους, ψηλά κύματα και εξαντλήθηκε κολυμπώντας για 8 χιλιόμετρα για να φθάσει στην Ευρώπη. Ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο μοναδικός που έχει επιχειρήσει το συγκεκριμένο ταξίδι με αυτόν τον τρόπο.
Στην φωτογραφία φαίνεται η θριαμβευτική άφιξη του μετανάστη στο νησί της Σάμου. Ύστερα από το εξαντλητικό κολύμπι, ο Αμίρ έπρεπε να περπατήσει για 7,5 ώρες για να φτάσει στο λιμάνι, πριν από την πεζοπορία για ένα μήνα για να φθάσει στον τελικό του προορισμό στη Σουηδία.
«Κάθε δευτερόλεπτο της διαδρομής νόμιζα ότι θα πέθαινα. Αλλά, συνέχισα. Απλώς συνέχισα να κοιτάζω τους λόφους μπροστά μου και σκεφτόμουν “Εδώ είναι το μέλλον μου”» δήλωσε στην εφημερίδα «Sunday Times» από τον καταυλισμό στη Σουηδία.
Ο Αμίρ είπε ότι άφησε την Δαμασκό, όταν ένας φίλος του πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της κυβέρνησης και το σπίτι του καταστράφηκε από τον πόλεμο.
«Φοβόμουν ότι θα καταταγώ στον στρατό. Δεν ήθελα να βουτήξω στον θάνατο και μόνο για το ποιος είμαι, αποτελούσα κίνδυνος για την οικογένειά μου. Στη Συρία, το καθεστώς αντιμετωπίζει όλους τους άνδρες ως απειλή» πρόσθεσε ο Αμίρ, ο οποίος είναι ένας εκπαιδευμένος kick-boxer και κολυμπάει από την ηλικία των 5 ετών.
Εκπαιδευόταν για μήνες στην θάλασσα με τον προπονητή του και είχε σχεδιάσει προσεκτικά την διαδρομή του από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν πλησίασε την παραλία, οι τουρκικές αρχές τον κυνήγησαν κι εκείνος έπεσε κατευθείαν στο νερό με τα γυαλιά κολύμβησής του.
:
«Τρέχαμε για μια ώρα, ήμουν κουρασμένος. Αλλά η αστυνομία ερχόταν πίσω μου, έτσι όταν μπήκα στη θάλασσα ξεκίνησα να κολυμπάω» συμπλήρωσε.
Στη μέση του, είχε δέσει μερικά ρούχα, μερικά τσιπ υπολογιστών με τις αναμνήσεις του, τον εξοπλισμό της Συριακής εθνικής ομάδας kick-boxing στην οποία ήταν μέλος και ένα τηλέφωνο.
Ο Αμίρ αυτή τη στιγμή εργάζεται ως μεταφραστής και διερμηνέας στη Σουηδία, ενώ περιμένει για την έκδοση του ασύλου του.