Latest News

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αυτό είναι το νέο παλάτι της Αθηνάς Ωνάση...(ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η Αθηνά Ωνάση, εγγονή του θρυλικού Αρτιστοτέλη Ωνάση και μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, αγόρασε μια πολυτελή έπαυλη αξίας...

3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Wellington. 

Η έπαυλη που αγόρασε η Αθηνά Ωνάση

Η είδηση δεν θα είχε μεγάλη σημασία, αν πριν από τέσσερις μήνες περίπου η χρυσή κληρονόμος δεν είχε βγάλει στο σφυρί προς 9,4 εκατομμύρια δολάρια, το διαμέρισμα που διατηρούσε η οικογένεια Ωνάση στο Mayfair του Λονδίνου.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπως έχει γραφτεί έμενε η Χριστίνα Ωνάση, αλλά και ο ίδιος ο Αριστοτέλης το χρησιμοποιούσε όταν πήγαινε εκεί με την Τζάκι. 

Και να ήταν μονάχα αυτό το ακίνητο που η Αθηνά έχει δώσει προς πώληση. Τα τελευταία χρόνια η Αθηνά έχει αποφασίσει να «ξεφορτωθεί» ο,τιδήποτε θυμίζει την παλαιά εποχή και να δημιουργήσει τη δική της ακίνητη περιουσία με σπίτια και στάβλους που εκείνη επιλέγει. 

Το ξεπούλημα είχε ξεκινήσει με το ρετιρέ στην Avenue Foch στο Παρίσι και τη βίλα Crystal στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας. Παράλληλα, έδωσε για δημοπρασία στον οίκο Christie’s περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της μητέρας της, ανάμεσα στα οποία και ένα περιδέραιο από ζαφείρια και διαμάντια Harry Winston. Επίσης στο σφυρί βγάζει και το σπάνιο Βούδα Faberge, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα 440.000 δολάρια, αλλά και πλήθος άλλων αντικειμένων της μητέρας της Χριστίνας, αντί 4 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Μετά την αυτοκτονία της πρώην συζύγου του Αλβάρο Σιμπέλ Ντόρσα, η Αθηνά ξεκινά το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας και στην Ελλάδα. Η αρχή γίνεται από το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα για να ακολουθήσει ο Σκορπιός στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ. 

Παράλληλα, με τα χρήματα που αποκομίζει από αυτές τις κινήσεις, επενδύει στην ιππασία. Νέα άλογα αλλά και ένας στάβλος ολυμπιακών προδιαγραφών στο Wellington είναι η αρχή της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αθηνάς. Για να φτάσουμε στην αγορά μιας έπαυλης στο Wellington η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τους στάβλους τους οποίους αγόρασε. 
Το ακίνητο βρίσκεται σε έκταση 5 στρεμμάτων και διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες, τζακούζι και πισίνα. 

Είχε προηγηθεί απόκτηση των στάβλων έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο απόκτημα της Αθηνάς βρίσκεται σχετικά κοντά και με το σπίτι που είχε αγοράσει το 2013 ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς έναντι 8,7 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Αξίζει να σημειωθεί πως από τον περασμένο Ιανουάριο η Αθηνά διαχειρίζεται μόνη της το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της αφού έκλεισε τα 30 της χρόνια. Ο πατέρας της Τιερί Ρουσέλ, ύστερα από πρόταση του Αλέξη Μανθεάκη, εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας, είχε πείσει την Αθηνά να παραχωρήσει τη διαχείριση της περιουσίας της σε ένα trust το οποίο ήλεγχαν η Julius Baer της Ελβετίας καθώς και οικονομολόγοι και σύμβουλοι των CitiBank και Rothschild Bank. Σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω καταπιστεύματος η Αθηνά θα μπορούσε να πάρει στα χέρια της τη διαχείριση όταν γινόταν 30 ετών, όπερ και εγένετο την 29η Ιανουαρίου 2015. 

Από το 2003 και μέχρι τότε η χρυσή κληρονόμος έπαιρνε ένα μηνιαίο επίδομα της τάξης των 20.000 με 30.000 δολαρίων, ενώ το συμβούλιο των διαχειριστών ενέκρινε κατά καιρούς και διάφορα χρηματικά ποσά για την αγορά αλόγων και επενδύσεων σε στάβλους και αγώνες ιππασίας. Το καταπίστευμα σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε 300 εκατομμύρια δολάτια σε μετρητά, 350 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές εταιρειών ανά την υφήλιο αλλά και ράβδους χρυσού αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων. 

protothema.gr