Latest News

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Έφηβος πούλησε την εφαρμογή του στο Yahoo έναντι $30 εκατ. κι επιστρέφει... στα θρανία


Ήδη στα 15 του, ο D'Aloisio είχε λανσάρει την ενημερωτική του εφαρμογή, την οποία έπειτα, στα 17 του χρόνια, πούλησε στη Yahoo για περισσότερα από... 30 εκατομμύρια δολάρια. 
Η Yahoo του πρόσφερε, ακόμη δυνατότητες επαγγελματικής αναρρίχησης, με τον αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο όμως να τα εγκαταλείπει για να σπουδάσει στην Οξφόρδη.
Ο D'Aloisio, ο οποίος πούλησε την εφαρμογή του Summly το 2013, φέρεται να έχει εγκαταλείψει την εταιρεία για να επικεντρωθεί στην επιστήμη των υπολογιστών και τη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με το TechCrunch.
Πηγές που επικαλείται το TechCrunch, αναφέρουν ότι ο D'Aloisio εξετάζει επίσης την έναρξη μιας νέας επιχείρησης.
Ο επιχειρηματίας δημοσίευσε ένα tweet αυτήν την εβδομάδα που αποκαλύπτει ότι έχει μιλήσει με τον CEO της Alibaba, Jack Ma. Το Tweet συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία του D'Aloisio μαζί με τον πρωθυπουργό David Cameron και τον Jack Ma.
nd1
Το προφίλ του D'Aloisio στο LinkedIn, δείχνει επίσης ότι ο νεαρός πέρασε κάποιο χρόνο ως «επιχειρηματίας κατοικιών» στην Airbnb, αυτό το καλοκαίρι.
Όταν ήταν στη Yahoo, ο D'Aloisio εργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής και βοήθησε την Marissa Mayer να ξεκινήσει την εφαρμογή Yahoo News Digest, η οποία υποστηρίχθηκε από τους αλγόριθμους του Summly. Η εφαρμογή ήταν επιλαχούσα για να κερδίσει το βραβείο σχεδιασμού της Apple, τον περασμένο Ιούνιο.
Το TechCrunch ανέφερε ότι ο D'Aloisio τους επιβεβαίωσε ότι έχει εγκαταλείψει την εταιρεία, αλλά ένας εκπρόσωπος της Yahoo, δήλωσε: «Ο Νικ χρειάζεται χρόνο για να επικεντρωθεί στις σπουδές του αλλά συνεχίζει να ασχολείται με την Yahoo».
Μιλώντας στο Techworld πέρυσι, ο D'Aloisio είχε δηλώσει: «Δεν έχω καμία ιδέα για το που θα είμαι σε πέντε χρόνια. Θα μπορούσα να είμαι στη Yahoo... Θα μπορούσα να είμαι στο πανεπιστήμιο... Θα μπορούσα να κάνω μια άλλη εταιρεία, αλλά όπου και αν είμαι, θέλω να καινοτομώ και να δημιουργώ επιχειρήσεις ή ιδέες, με τις οποίες θα είμαι υπερ-παθιασμένος».