Latest News

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Μολότοφ και καταστροφές (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)


Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία δυστυχώς αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη...
απεργιακή συγκέντρωση.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο Σύνταγμα όταν έφτασε εκεί η ομάδα των αντιεξουσιαστών και άρχισαν να πετούν μολότοφ. Αυτή την ώρα οι ταραξίες βρίσκονται στην Ομόνοια, ενώ στο πέρασμά τους σπάνε βιτρίνες και προκαλούν παντού ζημιές. Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στην Πανεπιστημίου.
Δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, από όπου πήραν εξιτήριο λίγη ώρα αργότερα.
Μετά το τέλος της πορείας, η ένταση που αρχικά ξεκίνησε στην πλατεία Συντάγματος μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ομόνοια.
Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου ενώ στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια πετούν πέτρες στα ΜΑΤ που απαντούν με χημικά.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ένα βαν του ΟΤΕ παραδόθηκε στις φλόγες στην οδό Σταδίου και μερίδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.Τα ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου –λάμψης
Στη συνέχεια συγκρούσεις σημειώθηκαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πού έγινε ξανά ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και χρήση χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Έκτροπα νωρίτερα και στην πλατεία Κολοκοτρώνη με νεαρούς να καίνε αυτοκίνητο και να σπάνε βιτρίνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα άλλο σημείο της Αθήνας, στο Μουσείο, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε τρεις αστυνομικούς.
Τα επεισόδια στο κέντρο κάνουν τον γύρο του κόσμου καθώς τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα διακόπτουν το πρόγραμμά τους για έκτακτη επικαιρότητα από το κέντρο της Αθήνας.
Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε στατική δύναμη της αστυνομίας που βρίσκοταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης.
Οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν εναντίον τους πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αξιωματικός και λίγο πιο σοβαρά ένας αστυφάλακας. Και οι δύο έχουν διακομιστεί στο 401 για τις πρώτες βοήθειες ενώ η αστυνομία δεν πρόλαβε να προσαγάγει κανέναν
Κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ έξω από τη Βουλή. Περίπου 200 άτομα που έφτασαν στην οδό Σταδίου ξεκίνησαν πετροπόλεμο στο ύψος των λουλουδάδικων στη Βουλή, έβαλαν φωτιά με μολότοφ στον πρώτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών και σε ένα βαν του ΟΤΕ. Ζημιές σημειώθηκαν σε καταστήματα της Σταδίου και της οδού Κολωκοτρώνη.
Οι πορείες διακόπηκαν για λίγη ώρα. Πριν ξεκινήσει η πορεία του μπλοκ της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από το Μουσείο, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τρεις αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίστηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Μεγάλα συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα