Latest News

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Χαμένη χρονιά για την κρουαζιέρα στον Πειραιά


Μια ακόμη χρονιά χάθηκε για την κρουαζιέρα στον Δήμο Πειραιά, καθώς συνεχίζει να βλέπει τους τουρίστες να περνούν χωρίς να αφήνουν ούτε ένα ευρώ στα μαγαζιά...
της πόλης.
Τα στοιχεία του ΟΛΠ μπορεί να δείχνουν ότι αυξήθηκε κατά 16% η κίνηση των home porting επιβατών (επιβίβαση-αποβίβαση από το ίδιο λιμάνι) κρουαζιέρας, τους πρώτους 9 μήνες του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. 
Μάλιστα, από το φετινό καλοκαίρι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επανασχεδίασαν τα δρομολόγιά τους αυξάνοντας τις αποβιβάσεις-επιβιβάσεις στο λιμάνι του Πειραιά αντί του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2016.
Ταυτόχρονα, με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται και τους φθινοπωρινούς μήνες η κίνηση στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, φιλοξενώντας μόνο το πρωί της Τρίτης 7 κρουαζιερόπλοια από τα οποία τα 5 είναι μεγάλου μεγέθους (300 μέτρων), με το συνολικό αριθμό επιβατών και πληρωμάτων να ξεπερνά τους 20.000.
 Αυτό που δεν λένε είναι πόσοι απ' αυτούς τους τουρίστες έκαναν μια βόλτα στην πόλη και πόσα χρήματα άφησαν στα μαγαζιά του Πειραιά...
@ Μια ακόμη χαμένη χρονιά, λέμε δυστυχώς...