Latest News

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι η συμβολή του Δήμου Πειραιά στο μεταναστευτικό;

Με έκπληξη μαθαίνουμε ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης βρέθηκε στο...
Μέγαρο Μαξίμου.
Εκεί, η η απερχόμενη υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου αποχαιρέτησε τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών και Φορέων της Αυτοδιοίκησης. Στη συνάντηση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα  Δούρου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ . Πατούλης και οι Δήμαρχοι Αθηνών Γ.  Καμίνης, ο δήμαρχος Πειραιά. Τους ευχαρίστησε - λέει- για τη "συνεργασία και τη συμβολή τους στη διαχείριση του προσφυγικού  ζητήματος".
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε όσα είχε πει ο Γιάννης Μώραλης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. «Δεν έχω κληθεί από κανέναν για να συζητήσουμε για το μεταναστευτικό» είχε αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης. Και συμπλήρωσε ότι θα στείλει επιστολή στους αρμόδιους φορείς για να ενημερωθεί επισήμως για τα σχέδια που ακούγονται για δημιουργία χώρου υποδοχής στην πόλη. 
Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριζε πως δεν είχε λάβει καμία απάντηση από τους αρμόδιους, με εξαίρεση μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τα θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την εμπλοκή του Δήμου Πειραιά στο μεταναστευτικό. 
@Αλήθεια, ποια ήταν η συμβολή και η συνεργασία του Δήμου Πειραιά στο θέμα των μεταναστών; 
Εννοείται, φυσικά, πέρα από το επικό αραβικό δελτίο ειδήσεων στο "Κανάλι 1"... (ΕΔΩ)