Latest News

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Αιματηρές συμπλοκές ΜΑΤ και μεταναστών στη Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου όταν περίπου 500 πρόσφυγες Αφγανοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στο λιμάνι.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
Οι μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το πλοίο "Tera Jet" και κατέλαβαν τον καταπέλτη, απαιτώντας να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν για τον Πειραιά ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή τους και δεν έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα.   Η κίνησή τους προκάλεσε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που τους απομάκρυναν. Κατά την διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.  
Άγνωστος είναι πια ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης , τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά και ο Μόλυβος. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου το λιμάνι της πόλης «άνοιξε» για χιλιάδες μετανάστες που το πολιορκούσαν μετά το χθεσινό άδειασμά του.   Είχαν προηγηθεί δεκάδες συγκρούσεις κατά τις οποίες Αφγανοί κυρίως επιτίθενταν στις αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις που φύλαγαν τις εισόδους του λιμανιού διεκδικώντας την καταγραφή τους και την άμεση αναχώρηση τους. Αναχώρηση που όμως δεν είναι δυνατή αφού οι θέσεις για τα πλοία που αναχώρησαν ή θα αναχωρούσαν αργά το βράδυ για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει.   Την ίδια ώρα το σύνολο των δημοσίων χώρων της πόλης έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.