Latest News

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Παρένθεση το νέο μνημόνιο...


Λαφαζάνης: Υποστηρίζω την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα – Παρένθεση το νέο μνημόνιο - MediaΣε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και εμφανέστατα συγκινημένος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέδωσε τα ηνία του ΥΠΑΠΕΝ στον...
Πάνο Σκουρλέτη.


Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας μίλησε για μία δύσκολη στιγμή για τον ίδιο προσωπικά, επισημαίνοντας όμως ότι αν και φεύγει από το υπουργείο, θα συνεχίσει να είναι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα του, όπως χαρακτηριστικά είπε, και να υποστηρίζει την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα.
Ο Π. Λαφαζάνης, αν και υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι δεν απογοητεύεται, γιατί θεωρεί το νέο μνημόνιο ως μικρή παρένθεση και για τη χώρα, αλλά και για το ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικό των χαμηλών τόνων που κράτησε ο Π. Λαφαζάνης είναι ότι διατύπωσε τη θέση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ χωρίς να αναφέρει το όνομα... της εταιρείας, αλλά λέγοντας γενικότερα ότι δεν θα είναι ευχάριστο και καλό για την Ελλάδα να εκποιηθούν οι ενεργειακές της επιχειρήσεις.
Παράλληλα, συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν άκουσε τον Π. Σκουρλέτη να τον χαρακτηρίζει ως ανιδιοτελή και συνεπή αγωνιστή των αξιών της Αριστεράς.
Ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ, αναφερόμενος στο μνημόνιο, υπογράμμισε ότι οι συσχετισμοί καθορίζουν τη φορά των πραγμάτων και επεσήμανε ότι η συμφωνία δεν είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είμαστε εμείς», όπως χαρακτηριστικά είπε. Η κυβέρνηση το επέλεξε, συμπλήρωσε, γνωρίζοντας ότι η άλλη επιλογή θα ήταν ένα καταστροφικό τσουνάμι.
Σημειώνεται τέλος, ότι ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι συνεχίζει να αποτελεί στρατηγικό ζήτημα η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και όλων των εταιρειών της.