Latest News

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα - η δημοσιογραφική κάλυψη σε αριθμούς

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα - η δημοσιογραφική κάλυψη σε αριθμούςΤο δημοψήφισμα αυτό έχει χαρακτηριστεί από Έλληνες και ξένους πολιτικούς παρατηρητές ως το κρισιμότερο στην σύγχρονη Ιστορία...
της Ελλάδας. 
Καθώς ενδέχεται από αυτό να κριθεί όχι μόνο το εάν και πως θα εξασφαλισθεί η οικονομική επιβίωση της χώρας, αλλά και η θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Το ερώτημα, όπως αποτυπώνεται στο ψηφοδέλτιο, είναι:   «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).   Χαρακτηριστικό του τεράστιου διεθνούς ενδιαφέροντος για το «ελληνικό δημοψήφισμα», είναι ότι βρίσκονται στην Ελλάδα ειδικά για αυτό δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες και ηχολήπτες από περίπου 44 χώρες.   Ενδεικτικά, από τις ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία, Γεωργία, Ελβετία, Καναδά, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία αλλά και από το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν και την Αίγυπτο.   Έως τώρα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει διαπιστεύσει στο Κέντρο Τύπου Ζαππείου 699 εκπροσώπους ΜΜΕ (325 δημοσιογράφοι, 99 φωτογράφοι, 105 κάμερες και 167 μέλη τηλεοπτικών συνεργείων) εκ των οποίων 160 εκπροσώπους ελληνικών ΜΜΕ, 539 εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο.