Latest News

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ανύπαρκτη η δημοτική αρχή του Πειραιά...

Απών απ' όλα τα μεγάλα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο Δήμος...
Πειραιά. 
Σε όλες τις συζητήσεις, παρουσία υπουργών, που έχουν γίνει στο κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο του θεσμού, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο Πειραιάς είναι ανύπαρκτος.
Η θέση και η άποψη του Πειραιά για το μεταναστευτικό, τον Καλλικράτη, την δέσμευση των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα σκουπίδια κι άλλα θέματα δεν έχει ακουστεί επισήμως. Όλοι σχεδόν οι δήμαρχοι της χώρας που ενδιαφέρονται για τον θεσμό που υπηρετούν δίνουν το παρόν στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ και τοποθετούνται. Μπορεί να μην ψηφίζουν, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, αφού η κάθε φωνή έχει την «δύναμη» της, ειδικότερα αν πρόκειται για τον Πειραιά.
Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα η Δημοτική Αρχή του Πειραιά είναι περιχαρακωμένη στα όρια της πόλης, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι δήμαρχοι και αφήνουν τους άλλους ν' αποφασίζουν γι' αυτή χωρίς αυτή να είναι τουλάχιστον παρούσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 
Μάλιστα, πολλοί είναι οι δήμαρχοι που αναρωτιούνται γιατί ο Πειραιάς δεν είναι παρόν, καθώς ήλπιζαν ότι μια νέα δημοτική αρχή που έχει εκλεγεί με την «σημαία» του εκσυγχρονισμού και της εξέλιξης θα έπρεπε πάντα να δίνει το στίγμα της σ' όλα τα μεγάλα ζητήματα του θεσμού που αντιπροσωπεύει.

@ Γιατί τώρα είναι ανύπαρκτος ο Δήμος Πειραιά...