Latest News

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Συγκίνησαν τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες στο «1ο ταξίδι αγάπης και χαράς»

Το «1ο ταξίδι αγάπης και χαράς» για παιδιά με ειδικές δεξιότητες, μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Νίκαια-...
Αγ. Ιωάννη Ρέντη.


Στην διάρκεια αυτής της δίωρης συνάντησης, χαράς, ψυχαγωγίας και δημιουργίας, περίπου 500 παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, από τα 14 Ειδικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, να διασκεδάσουν και να παρουσιάσουν δικά τους έργα ζωγραφικής και κεραμικής, που αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους.
Ιδιαίτερα συγκινητικοί ήταν οι σύντομοι χαιρετισμοί, που απήυθηναν ομάδες μαθητών και μαθητριών από κάθε σχολείο.
Μαζί με τα παιδιά ήταν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους , οι οποίοι τα είδαν να διασκεδάζουν, θαύμασαν τα έργα τους και τα απόλαυσαν να τραγουδούν και να χορεύουν κάτω από τις μελωδίες των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιά, συνοδευόμενα από εξειδικευμένους εμψυχωτές- κλόουν, μασκότ και ξυλοπόδαρους.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοφιλής ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Καπουτζίδης, που με ευρηματικότητα σκόρπισε χαμόγελα στους μικρούς φίλους του και έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στον καθημερινό, δύσκολο αγώνα τους, για να βοηθήσουν τα παιδιά να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.
Η εκδήλωση, που η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει να μετατρέψει σε θεσμό και να επεκταθεί και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια, την Π.Ε. Πειραιά, το Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά ενώ σημαντική ήταν η συμβολή εθελοντών και εθελοντριών.
Παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, Κοινωνικής Πολιτικής, Κ. Θανοπούλου, και Πολιτισμού Ε. Αποστολάκη, οι Δήμαρχοι
Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης, οι βουλευτές Εύη Καρακώστα, Ελένη Σταματάκη και Νίκος Ορφανός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Σταματογιάννης κ.α.