Latest News

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης μαθαίνει κινέζικα - Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά

Απλά μαθήματα κινέζικων επενδύσεων φαίνεται πως έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψής του, στις εγκαταστάσεις της Cosco...


στον Πειραιά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και ενημερώθηκε από τους Κινέζους, σήμερα το μεσημέρι. Από το λιμάνι του Πειραιά  ίδιος δήλωσε πως «η παρουσία της Cosco στο λιμάνι και οι επενδύσεις των Κινέζων στη χώρα μας βοηθούν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία να παραμείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης -γι' αυτό άλλωστε μας θέλουν και οι Κινέζοι, ως ευρωπαϊκή δύναμη-, και από την άλλη, ταυτόχρονα, να ενισχύουμε όσο είναι δυνατόν τις σχέσεις μας με δυνατές χώρες όπως η Κίνα».
Επίσης επεσήμανε ότι από την ενημέρωση που είχε από του Κινέζους ιθύνοντες διαπίστωσε ότι «η Cosco και οι Κινέζοι είναι εντυπωσιασμένοι από την απόδοση, τη μεθοδικότητα και τον τρόπο που δουλεύουν οι Έλληνες εργαζόμενοι». «Το λέω γιατί υπάρχει μία φημολογία στην Ευρώπη που πρέπει να υπερνικήσουμε, ότι οι Έλληνες είναι μόνο για να παρακαλάνε. Δεν είναι έτσι! Όταν υπάρχουν περιθώρια και όταν υπάρχουν δουλειές, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά καλύτερα από όλους τους άλλους» τόνισε.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν οι βουλευτές Πειραιά του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Στρατής Μουγέρ, Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνισμού και ΜμΕ του κόμματος και η Οντίν Λιναρδάτου, υπεύθυνη Διεθνών ΜΜΕ και Ευρωπαϊκών σχέσεων.