Latest News

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος τραυματίας εργάτης στα ΕΛΠΕ


Έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος τραυματίας εργάτης στα ΕΛΠΕΔεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ακόμη ένας από τους τραυματίες της έκρηξης που σημειώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια...
στις 8 Μαΐου. 
Ο άτυχος άνδρας έχασε τη μάχη για τη ζωή το απόγευμα της Τρίτης.


Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε αφήσει την τελευταία του «πνοή» άλλος ένας εργαζόμενος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.
Την στήριξη  στις οικογένειες των θανόντων, ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, σημειώνοντας ότι θα διασφαλίσουν το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Επίσης, όπως επισημαίνουν προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.
Συνολικά είχαν τραυματιστεί έξι άτομα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.
Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια είχαν καταγγείλει ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.
Ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε τη μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου κοινωνικών και τεχνικών επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.