Latest News

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Έτσι θα έρθουν τουρίστες κρουαζιέρας στον Πειραιά


Ο τουρίστας από την στιγμή που πατήσει το πόδι του στο κρουαζιερόπλοιο έχει κλείσει την εκδρομή που τον ενδιαφέρει για κάθε λιμάνι στη διάρκεια...
της κρουαζιέρας.
Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πως συνήθως η τιμή είναι γύρω στα 100 ευρώ το άτομο για την κάθε εκδρομή και περιλαμβάνει τη μεταφορά με το πούλμαν, το εισιτήριο για την επίσκεψη σε μουσείο και πιθανόν ένα γεύμα. 
Όσοι δεν συμμετέχουν στην εκδρομή το κάνουν κυρίως είτε γιατί την έχουν ξανακάνει είτε γιατί θέλουν να παραμείνουν στο πλοίο για οικονομικούς λόγους ή απλά επειδή δεν θέλουν να βγουν στο λιμάνι. 
Τώρα ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιοι - είναι συνήθως ελάχιστοι- που θέλουν να περιηγηθούν μόνοι τους στην πόλη τις λίγες ώρες παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι, τότε το έχουν ψάξει αρκετά καλά, παίρνουν ταξί για να προλάβουν να κάνουν τη βόλτα τους. 
Σίγουρα όμως δεν περιμένουν μπας και βρουν καμία εθελόντρια να τους δώσει φυλλάδιο με τη διεύθυνση κάποιου site για το που μπορούνε να πάνε τον λιγοστό χρόνο που έχουν μέχρι να φύγει το πλοίο. 

Πως θα έρθουν τουρίστες στον Πειραιά;

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να προσελκύσουν τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια στον Δήμο Πειραιά, τότε θα πρέπει να κλείσουν συμφωνίες με τα μεγάλα 4-5 διεθνή τουριστικά πρακτορεία - διακινούν εκατομμύρια τουρίστες κρουαζιέρας- για να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα της εκδρομής εκτός από την επίσκεψη στην Ακρόπολη και λίγες ώρες παραμονής στην πόλη.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τους πείσεις πως αξίζει να μείνουν οι τουρίστες γιατί έχουν να δουν κάτι ενδιαφέρον στον Πειραιά.  Κάτι τέτοιο  χρειάζεται να γίνει από τώρα για να μπορέσεις να έχεις τουρίστες τα επόμενα χρόνια, γιατί η φετινή χρονιά είναι χαμένη κι αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμα τότε το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες...