Latest News

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Γιατί αναμορφώνουν τον προϋπολογισμό στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ)


Σε μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά για το 2015 θέλει να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή του...


Γιάννη Μώραλη.

Ήδη η σχετική απόφαση για μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού πέρασε, κατά πλειοψηφία, σε συνεδρίαση που έγινε  στις 22 Απριλίου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πειραιά.
Μειοψήφησαν ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Όλοι Μαζί" Αντώνης Καλογερόγιαννης και η δημοτική σύμβουλος με το "Λιμάνι της Αγωνίας" Σταυρούλα Μελά, οι οποίοι δήλωσαν αρνητικοί με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. 

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί ως κατεπείγον προ ημερησίας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2015 είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία στις 16 Φεβρουαρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Επί τη ουσίας, ωστόσο, εγκρίθηκε στις αρχές Απριλίου με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στα χρονικά να φθάσει το Πάσχα και  ο Δήμος Πειραιά να μην έχει προϋπολογισμό και μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά το πρώτο τρίμηνο του έτους. 
Τώρα ζητείται να γίνει μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ρεαλιστικό ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, υποστηρίζοντας πως θα οδηγούσε στην εξυγίανση του Δήμου Πειραιά.
Μπορεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού είναι συνήθη τακτική στους Δήμους, αλλά σίγουρα αποτελεί ρεκόρ να γίνεται τόσο γρήγορα και μάλιστα μόλις λίγες ημέρες μετά την καθυστερημένη έγκρισή του...