Latest News

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Μώραλης, ο Φασούλας και τα σκουπίδια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κάτω στο λιμάνι έχουν αρχίζει να συγκρίνουν τη σημερινή δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη με εκείνη του Παναγιώτη Φασούλα στο...


Δήμο Πειραιά.
Μπορεί να βρει κανείς αρκετά κοινά στοιχεία (και πρόσωπα) στις δύο αυτές δημαρχιακές θητείες, ωστόσο υπάρχει και μια μεγάλη διαφορά που δεν επιτρέπει να γίνεται τέτοιου είδους σύγκριση, ειδικά στο θέμα της καθαριότητας.
Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, να πούμε ότι η δημαρχία του Παναγιώτη  Φασούλα χαρακτηρίστηκε ως την πιο κακή σε επίπεδο καθαριότητας στην πόλη. Επί της θητείας του όμως έγιναν πολυήμερες απεργίες των εργαζομένων στην καθαριότητα (συχνά ήταν πολιτικά υποκινούμενες )
ή έκλεινε για μέρες η πρόσβαση των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής. 
Το αποτέλεσμα ήταν να μην γίνεται καθόλου αποκομιδή σκουπιδιών και να σχηματίζονται σωροί σκουπιδιών στην πόλη. 
Επί της θητείας του Γιάννη Μώραλη δεν συμβαίνει ίδιο, καθώς δεν έχει σταματήσει να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών. Όμως η πόλη δεν είναι καθαρή και φαίνεται να κάνει βήματα πίσω στην καθαριότητα.Το πρόβλημα φάνηκε περισσότερο όταν καθυστέρησαν οι προσλήψεις των συμβασιούχων λόγω εκλογών. 
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον περασμένο Ιούνιο  επί δημαρχίας Βασίλης Μιχαλολιάκου και τότε έλεγαν πως τιμωρεί τους δημότες επειδή έχασε τις δημοτικές εκλογές του 2014.
Με λίγα λόγια, είναι άδικο να γίνεται τέτοια σύγκριση ανάμεσα σε Φασούλα και Μώραλη για την καθαριότητα και στο κάτω κάτω ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία στην πόλη...