Latest News

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο λιμάνι του Πειραιά- Κοίτα τι συμφώνησαν για την Πολιτιστική Ακτή...

Άλλη μια συνάντηση έγινε χθες στο λιμάνι του Πειραιά για την Πολιτιστική Ακτή μεταξύ ΟΛΠ, Δήμου, Αντιπεριφέρειας και εκείνο που συμφωνήθηκε τελικά είναι να...

συναντηθούν ξανά!

Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ. 
Όπως ανακοινώθηκε στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης,  οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο Προέδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες  των φορέων.
Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η Πολιτιστική Ακτή, στην οποία σχεδιάζεται - λέει- να δημιουργηθούν δύο Μουσεία, εκθεσιακοί χώροι και χώροι παραγωγής τέχνης, με την αξιοποίηση κτηρίων του ΟΛΠ αλλά και θεματικό πάρκο σε χώρο πρασίνου.
Ακόμα, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
·        Η ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας- Κερατσινίου, συνολικής έκτασης 660 στρεμ., από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος καταλάμβανε το εργοστάσιο Λιπασμάτων.
·        Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015, τον οποίο φιλοξενεί ο Δήμος Πειραιά.
·        Το Συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Λιμανιών (ESPO), το οποίο φιλοξενεί, φέτος, ο ΟΛΠ
Καταλήγοντας η σχετική ενημέρωση για την χθεσινή σύσκεψη τονίζεται πως "συμφωνήθηκε να υπάρξει σειρά νέων συναντήσεων για την επεξεργασία προτάσεων για όλα τα παραπάνω θέματα".

@ Τελικά, τόσα χρόνια που ακούμε για την Πολιτιστική Ακτή έχει γίνει κάτι επί της ουσίας πέραν από τις συναντήσεις και τα πανό που έχουν ντύσει κάποιες παλαιές αποθήκες στο λιμάνι του Πειραιά;