Latest News

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αναβλήθηκε η δίκη Μαρινάκη-Θεοδωρίδη


Η δίκη των Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη αναβλήθηκε σήμερα το πρωί  στο Εφετείο Αθηνώνμετά από απειλητικό τηλεφώνημα για...


τοποθέτηση βόμβας.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που  εκκένωσαν το χώρο και πραγματοποιούν έρευνα. Eτσι δεν μπορεί να διεξαχθεί σήμερα η δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη.
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό αφορά στην υπόθεση με τις καταγγελίες των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο β’ αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, είχαν δικαστεί στις 28 Μαρτίου 2014 στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για παράβαση του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων. Οι δύο παράγοντες κατηγορήθηκαν ότι «με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης, με την παρουσία τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα». Τόσο ο  Μαρινάκης όσο και ο Θεοδωρίδης, αθωώθηκαν τελικά από το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών.
Λίγες ημέρες αργότερα - για την ακρίβεια στις 9 Απριλίου 2014- ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Ζημιανίτης, άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, παραπέμποντας την υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου και σε δεύτερο βαθμό.