Latest News

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές, γκρίνια και καλή παρέα στην Αγορά...

Παραμονή Χριστουγέννων και οι πολιτικοί συνηθίζουν να κάνουν παραδοσιακά μια βόλτα στην Αγορά για να πουν τα χρόνια πολλά στους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές, οι οποίοι μαζί με τις ευχές λένε και τα...
παράπονά τους.
Από τον κανόνα αυτό δεν ξέφυγε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρέθηκε παραμονή Χριστουγέννων στην Αγορά της πόλης,  αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως είχε καλή παρέα! 

Έτσι, την Αγορά του Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος  Μιχάλη Τσιφάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά Βασίλη Ταταρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης  Μιχάλη Κουλιζάκο και στελέχη της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος. 
Ο Δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε στην Αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες, ενημερώθηκε για την αγοραστική κίνηση των ημερών και αντάλλαξε ευχές χωρίς να λείψουν οι γκρίνιες.


Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε: ''Βρισκόμαστε στην Αγορά του Πειραιά, στο λιμάνι μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλη Τσιφάκη, για να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους καταστηματάρχες και να δούμε την κατάσταση στην Αγορά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως Δήμος η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, να υπάρχει καλύτερη οργάνωση στην Αγορά, να εργάζονται οι επαγγελματίες σε ιδανικές συνθήκες. 
Ανταλλάξαμε ευχές, μας είπαν τα παράπονά τους με θετική διάθεση και χαμόγελο. Η Αγορά έχει προβλήματα, καθώς ο κόσμος λόγω οικονομικής δυσχέρειας δεν αγοράζει αγαθά όπως παλιά,  με αποτέλεσμα να μεταφέρεται το κλίμα αυτό στην Αγορά. 
Με αφορά αυτό ως Δήμος και με ενδιαφέρει η εικόνα στην Αγορά της πόλης, η καθαριότητα, το πάρκινγκ και πως μπορούν οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες να κάνουν καλύτερα τις αγορές τους. Σε αυτό θα παρέμβω ως Δήμαρχος της πόλης. Οι καταστηματάρχες είναι μια σημαντική παράμετρος για την οικονομία μας καθώς ο Πειραιάς δεν έχει βαριά βιομηχανία και μεγάλες βιοτεχνίες. Θα στηρίξουμε τους έμπορους και τους επαγγελματίες. Θέλω να ευχηθώ ένα καλύτερο αύριο και στην οικονομία και σε όλους τους τομείς και το 2015 θα κάνουμε ό, τι καλύτερο για την Αγορά και τους δημότες μας. Χρόνια Πολλά σε όλους''.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλης Τσιφάκης δήλωσε:''Σήμερα περιοδεύσαμε με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στην κεντρική Αγορά και  θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γι΄ αυτή τη συνεργασία. Οι καταναλωτές διανύουν περίοδο ισχνών αγελάδων, οι αγορές είναι μετρημένες τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Ο καταναλωτής έχει περιθώριο επιλογής γιατί λειτουργεί ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στα καταστήματα και ο κόσμος θα πρέπει να κάνει μια επισταμένη έρευνα αγοράς. Ο συνδυασμός της μείωσης μισθών και συντάξεων και η φορολογική πολιτική έχει τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ο καταναλωτής θα πρέπει εκ των πραγμάτων να διερευνεί με το μικροσκόπιο την Αγορά. Υπάρχουν αποκλίσεις τιμών και αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος θα πρέπει να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στην Αγορά. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία''.

Τέλος ο Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και το Δημοτολόγιο-Ληξιαρχείο, υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται στον Πύργο του Πειραιά. Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχήθηκε σε εργαζόμενους και πολίτες καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος.