Latest News

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς σχέδιο για την υποδοχή προσφύγων...

Ένα σχέδιο ‘υποδοχής’ των προσφύγων προτείνει να καταστρωθεί η Αλληλεγγύη Πειραιά στις αρχές με τη σύμπραξη των εθελοντικών οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης των...

παραλιμένιων Δήμων.
Η Αλληλεγγύη Πειραιά συμμετέχει στην περίθαλψη των 20 προσφύγων Γιαζίντι, που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο με 585 πρόσφυγες που πρόσφατα ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα από το Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κουρδική εθνο-θρησκευτική κοινότητα των Γιαζίντι είναι κατεξοχήν στόχος διωγμών και εθνοκάθαρσης από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους Ιράκ-Συρίας (ΙSIS).

Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή 30/11 και περιφέρονταν στους δρόμους της Δραπετσώνας. Με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού και την κινητοποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του ΟΛΠ, μετά από περιπέτειες, κατέλυσαν σε επιβατικό σταθμό του λιμανιού για δυο βράδια.
Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά, μεταφέρθηκαν  στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά.

Η οργάνωσή χαιρετίζει  τις πρωτοβουλίες των Αρχών του Πειραιά, οι οποίες εκφράζουν  το πνεύμα  ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των κατοίκων του.

Καταλήγοντας η Αλληλεγγύη Πειραιά επισημαίνει την ανάγκη να καταστρωθεί ένα σχέδιο ‘υποδοχής’ τους από τις Αρχές, με τη σύμπραξητων εθελοντικών οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης των παραλιμένιων Δήμων, επειδή, όπως σημειώνει,  στο λιμάνι του Πειραιά φθάνουν πολλοί από τους πρόσφυγες που περισυλλέγονται στα ακριτικά νησιά μας.