Latest News

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Κύκλωμα με 156 μέλη διακινούσε χασίς...


narkoΣυνολικά 156 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στις τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά στην...
Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας και εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξης Ναρκωτικών ΚαλαμάταςΣτις επιχειρήσεις που έγιναν με τη συμμετοχή αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, συνελήφθησαν 19 Έλληνες ηλικίας από 20 ως 69 χρόνων και ένας 28χρονος Αλβανός, ενώ εμπλέκονται ακόμη 136 άτομα, από τα οποία τα έξι είναι μέλη και των τριών οργανώσεων που δρούσαν από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου και συνδέονταν μεταξύ τους με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων».
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας απόστρατος αξιωματικός από τη Μεσσηνία που είχε υπηρετήσει και στον Πύργο και φέρεται ως εκ των «εγκεφάλων» και ένας εν ενεργεία δασικός υπάλληλος, ενώ κάποιοι από τους κατηγορούμενοι είναι ήδη φυλακισμένοι για άλλες υποθέσεις.
Οι δράστες, που είναι οι περισσότεροι άεργοι, ζούσαν από την καλλιέργεια χασισοφυτειών και τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και ηρωίνης σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής. Για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες, τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» (ghost persons) ή συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις συνομιλίες τους επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Όμως, τα στοιχεία που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αρκετά για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122 γραμμάρια κάνναβης, 79,9 γραμμάρια σπόροι κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 65 ναρκωτικά δισκία, λαθραίος καπνός βάρους ενός κιλού και 220 γραμμαρίων, πέντε ζυγαριές ακριβείας, πέντε τριβεία κάνναβης, 45.030 ευρώ και 28 χρυσές λίρες, τρία κυνηγετικά όπλα από τα οποία το ένα κλεμμένο, ένα αεροβόλο όπλο, 109 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, έξι οχήματα, 60 κινητά και πλήθος καρτών sim, πέντε μαχαίρια, μια σπάθα, μια ξιφολόγχη, ένα στιλέτο, δύο σιδερογροθιές, τρία αστυνομικά κλομπ, δυο σπρέι πιπεριού, ένας φορητός ασύρματος, ένα στυλό με ενσωματωμένη κάμερα, ένας φορητός υπολογιστής και διάφορα υλικά και μέσα που σχετίζονται με την διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των διατάξεων περί ναρκωτικών και όπλων, λαθρεμπορία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.