Latest News

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Νίκος Αλέφαντος : Θα σου πάρει πρωτάθλημα ο Τζιόλης σέντερ μπακ ρε!

Θα σου πάρει πρωτάθλημα ο Τζιόλης σέντερ μπακ ρε!
Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντοςμε τρομερή ανάλυση για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ! Γιατί κράζει τον Μίτσελ, αποθέωνει τον Αναστασιάδη...

 Ανάλυση από Νίκο Αλέφαντο
"Εγώ με τον Σινάνογλου όταν απευθυνόμαστε στον κόσμο, προσπαθούμε να λέμε αυτό που πιστεύουμε, δεν λογοκρινόμαστε. Έχω πει πολλά πράγματα από νωρίς που πλέον τα βλέπουν όλοι. Μέχρι και στην τελευταία στήλη μετά την 4άρα στην Κέρκυρα που άλλοι πανηγύριζαν, ήμουν μέσα στην γκρίνια, έκλεινα το κείμενο κιόλας ότι δεν μου εμπνέουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη αυτά τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού απέναντι στους μπροστινούς του ΠΑΟΚ.
Έχει τεράστια ευθύνη ο προπονητής. Από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχει βελτιωθεί κανένας. Και όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν και πολλοί παίκτες που είναι χειρότεροι από το κανονικό τους. Δεν υπάρχει Αφελάι στον Ολυμπιακό, είναι ανύπαρκτος, πόσες φορές το έχω πει. Εθνική Ολλανδίας όμως παίζει. Ο Ντουλμάζ παίζει Εθνική Σουηδίας. Βλέπετε κανέναν Ντουλμάζ στον Ολυμπιακό; Ο Μανιάτης πώς είναι έτσι, τραγικός. Φτιάχνει με τον Σέρβο στον άξονα ένα δίδυμο αργό, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική. Ο Σέρβος κάθεται μπροστά στα σέντερ μπακ, έχει καταντήσει Σάμαρης.
Ο Κασάμι όσο περνάει ο καιρός βοηθάει όλο και λιγότερα σε σχέση με την αρχή.
Ο Τσόρι κάνει ημιτελείς προσπάθειες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κουμανταδόρο στα χαφ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει εξτρέμ να πατάνε περιοχή, θυμάστε πόσο νωρίς από τις αρχές το έλεγα. 
Ο Ολυμπιακός δεν έχει σέντερ φορ! Ο Μήτρογλου τι κάνει στις προπονήσεις, γυμνάζεται; Κοροϊδεύει; Προπονητής υπάρχει να τον κάνει να γυμνάζεται; Κι αν δεν γυμνάζεται, γιατί τον βάζει να παίζει;
Ολόκληρος Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να μην έχει σέντερ φορ και εξτρέμ να απειλούν στο γκολ, ολόκληρος Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να μην έχει κουμανταδόρο, ολόκληρος Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να μην έχει σέντερ μπακ που να καθαρίζουν και να δίνουν ασφάλεια στην ομάδα. Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έχει όλα αυτά τα προβλήματα μαζεμένα ο Ολυμπιακός. Γι΄ αυτό και τραβάει αυτά που τραβάει στο πρωτάθλημα.
Παίζεις με τον ΠΑΟΚ και από τη μία έχεις τον Φουστέρ ο οποίος είναι αγωνιστής αλλά δεν πλευροκοπεί, είναι η χαρά του Ρατ -ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης- από την άλλη έχεις τον Αφελάι ο οποίος είναι ανύπαρκτος, κάνει σέντρες ο Ελαμπντελαουί και κάθεται έξω από την περιοχή! Τι κάθεσαι ρε Αφελάι έξω από την περιοχή στο πλάι; Γκολ πώς θα κάνεις; 
Τι περιμένεις εκεί, να σου έρθει η μπάλα από καμία απόκρουση αμυντικού να ξανακάνεις σέντρα; Μας πήξατε στη σέντρα! Κάνει σέντρες ο Μαζουακού και η μπάλα δεν φτάνει καν στο δεύτερο δοκάρι ή στην καρδιά της άμυνας, μέχρι το πρώτο δοκάρι πάει! Προπονητής υπάρχει να τα διορθώσει;
Σε πήρε δίκαια ο ΠΑΟΚ μεσ΄ την έδρα σου, με τον Σαλπιγγίδη δεξί μπακ ρε! Αφού δεν πλαγιοκοπείς.
Τόσες φορές έχω πει να βάλει τον Σαλίνο πίσω και τον Ελαμπντελαουί μπροστά του να αποκτήσει ταχύτητα η πτέρυγα, αλλά κοιμάται. Τις αλλαγές τις έκανε αργά. Και από φυσική κατάσταση δεν βλέπω καλά την ομάδα.
Αυτός δεν έφερε τον Μποτία; Παίζει με τον ΠΑΟΚ το πιο κρίσιμο ματς και αφήνει έξω τη μεταγραφή του για να βάλει τον Αυλωνίτη! Φανταστείτε πόσο βγήκε η μεταγραφή του Μποτία...
Έγιναν εγκλήματα φέτος στις επιλογές των εξτρέμ, και κυρίως των σέντερ μπακ. Στο θέμα του σέντερ φορ εντάξει, υπήρξε ατυχία, κανείς δεν περίμενε τον Μήτρογλου να είναι τόσο χάλια.
Ούτε ο Αμπιντάλ προσφέρει, το έχω πει και το ξαναλέω. Ο Ολυμπιακός θέλει μεταγραφική ενίσχυση οπωσδήποτε στα σέντερ μπακ, στα εξτρέμ, θέλει σέντερ φορ, θέλει κουμανταδόρο.
Αυτό το υλικό του Ολυμπιακού όμως και πάλι είναι καλύτερο από του ΠΑΟΚ. Αλλά ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει κάνει τον ΠΑΟΚ να δείχνει έτσι, και ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει κάνει τον Ολυμπιακό να δείχνει έτσι.
Δώστε στον Μίτσελ αυτό το υλικό του ΠΑΟΚ να δούμε τι θα κάνει. Πάει να σου πάρει το πρωτάθλημα ο Τζιόλης σέντερ μπακ ρε! Ο Τζανδάρης και ο Κάτσε.
Εγώ τον Αναστασιάδη δεν θέλω να τον βλέπω, είχα αφιερώσει μία ολόκληρη στήλη στο πόσο κακό μου έκανε, μου είχε κόψει το πρωτάθλημα τότε με το Βόκολο, αλλά είχα πει από εκείνη τη στήλη ότι του βγάζω το καπέλο για τη δουλειά που κάνει στον ΠΑΟΚ. Του βγάζω το καπέλο πάλι. Πήρε την ταυτότητα του Μίτσελ.
Έκανε δύο πράγματα ο Αναστασιάδης που με εντυπωσίασαν. Το πρώτο ήταν καθοριστικό, ήταν το κλειδί του ματς για εμένα. Ξεκινάει ο Μίτσελ με τον Αυλωνίτη σέντερ μπακ, τον βλέπει ο προπονητής του ΠΑΟΚ και λέει μέσα του. "Νομίζεις ότι θα βάλω εκεί τον Αθανασιάδη που δεν ξέρει μπάλα; Όχι, θα σου σου ρίξω πάνω στον Αυλωνίτη τον Περέιρα που ξέρει μπάλα και είναι μόρτης!". Παπάδες έκανε ο Περέιρα στο Καραϊσκάκη. Είχε προειδοποιήσει ο ΠΑΟΚ. Είχε και γκολ που σωστά ακυρώθηκε, είχε και πέναλτι που διεκδίκησε, είχε και γκολ αργότερα που λάθος ακυρώθηκε, είχε και κάποιες ευκαιρίες, δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ. Πανέξυπνα ο Αναστασιάδης έβαλε τον Αθανασιάδη να κινείται αριστερά και πίσω από τον Περέιρα, και άφησε τον Αργεντινό μπροστά να εκμεταλλευτεί τους χώρους και τα προβλήματα των σέντερ μπακ.
Η δεύτερη εντυπωσιακή κίνηση που ήθελε εξυπνάδα και θάρρος, ήταν όταν χτύπησε ο Σκόρδας. Όλοι περιμένανε ότι θα μπει ο Κίτσιου. Ο Ολυμπιακός όμως δεν απειλούσε από την πτέρυγα, σου λέει ο Αναστασιάδης "θα τα καταφέρει ο Σαλπιγγίδης ως δεξί μπακ", και βάζει τον Παπαδόπουλο μέσα να παίξει δεξιά μπροστά. Κρατάει τον Περέιρα μπροστά, κρατάει και τον Αθανασιάδη! Αργότερα βάζει και τον Μάρτενς μέσα να κρατάει μπάλα και βγάζει τον Κάτσε. Εξαιρετικές κινήσεις, τολμηρές, του βγήκαν, είχε φτιάξει και την ομάδα να τρέχουν όλοι σαν σκυλιά. 
Τα χαφ του έτρεχαν πολύ. Καλά οργανωμένος αμυντικά, έφευγε στις κόντρες ο ΠΑΟΚ φαρμακερά.
Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές αποτυχίες στις μεταγραφές φέτος, αλλά το υλικό του ξαναλέω είναι καλύτερο από του ΠΑΟΚ. Βάλτε το ρόστερ του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, να βάλουν αυτοί οι παίκτες τις ερυθρόλευκες φανέλες, να πέσουν τόνοι οι κορνέδες. Δεν θα ανεχόταν ο κόσμος του Ολυμπιακού αυτούς τους παίκτες. Ο προπονητής όμως τους φτιάχνει να εμφανίζονται έτσι...".
 SportDog