Latest News

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σφαγμένος στο μπάνιο του από ευκαιριακό ερωτικό σύντροφο ο εκτελεστικός διευθυντής της Citigroup (ΕΙΚΟΝΑ)

dolofonia-570
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Citigroup βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμα του...
στο Μανχάταν. 
Ο 42χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ναρκωτικών ενώ βρέθηκε στη μπανιέρα του με κομμένο το λαιμό του από άκρη σε άκρη.
Στο διαμέρισμα του Σον Μίλερ βρέθηκαν ναρκωτικά και σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ήταν πιθανότατα μεθαμφεταμίνη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του θανάτου του και η αστυνομία της Νέας Υόρκης διεξάγει έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας.
Μάλιστα, στο σπίτι του Μίλερ δεν βρέθηκαν κάποια αιχμηρά αντικείμενα και μαχαίρια που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα που εθεάθη να καβγαδίζει στο ασανσέρ με τον Μίλερ στις 15 Νοεμβρίου, λίγο πριν την ώρα θανάτου του. Στη συνέχεια ο άγνωστος εθεάθη να φεύγει μόνος του από το κτήριο.
Επίσης οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν όπλα ή σημάδια παραβίασης στο διαμέρισμα του αποθανόντα. Το άψυχο σώμα του διευθυντή ανακάλυψε ο θυρωρός όταν ειδοποιήθηκε από τον σύντροφο του Μίλερ που του είπε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του. Οι έρευνες έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι ο Μίλερ είχε «ψαρέψει» μέσω διαδικτύου έναν άγνωστο με σκοπό το σεξ.
citygroup-nekros-dieuthindis-570
Ο 42χρονος «ήταν σεβαστό πρόσωπο στη Citi και γενικά στην αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ως ακούραστος υπέρμαχος των περιβαλλοντικών και βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών», ανέφεραν σε σημείωμα του τα μέλη του ΔΣ της τράπεζας: «Αποτελεί μεγάλη απώλεια για όλους όσοι τον γνώριζαν».
Ο Μίλερ είχε ως αντικείμενο να συμβουλεύει στελέχη και πελάτες σε θέματα βιωσιμότητας συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών και κοινωνικών  πολιτικών που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξόρυξη, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Βοηθούσε επίσης στην επίβλεψη της ανάπτυξης και της εφαρμογής των πολιτικών αυτών σε πάνω από 100 χώρες.
Το 1995 προσελήφθη στην International Finance Group το σκέλος των ιδιωτικών επενδύσεων της World Bank Group, όπου βοηθούσε στην εκτίμηση του οικονομικού ρίσκου στις αναδυόμενες αγορές. Στη Citigroup εντάχθηκε το 2004 στο πλαίσιο του εγχειρήματος της τράπεζας να εφαρμόσει μια σειρά από πρακτικές αειδφορίας στη βιομηχανία που έγινε γνωστό ως Equator Principles.
Ο Μίλερ κατάφερε το 2007 να κερδίσει το βραβείο Sustainable Banking των Financial Times. Ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού στις διεθνείς σχέσεις το οποίο πήρε από το Maxwell School of Citizenship & Public Affairs στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών.