Latest News

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Καρέ καρέ τελετή μύησης στη μαφία της Καλαβρίας – Από μυστική κάμερα των καραμπινιέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικό βίντεο από τελετή μύησης στη μαφία της Καλαβρίας - Από μυστική κάμερα των καραμπινιέρωνΓια πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά αποτυπώνεται σε βίντεο η τελετή μύησης νέων μελών στη μαφία της Καλαβρίας, τηδιαβόητη Ντραγκέτα. ΔΕΙΤΕ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Τους κατέγραψε κρυφή κάμερα της ειδικής μονάδας των καραμπινιέρι για την καταπολέμηση του.οργανωμένου εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Insubria», η οποία έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη 40 μελών τoυ συνδικάτου.
Στα θολά πλάνα διακρίνεται ο μυητής, ο οποίος φορά καπελάκι του μπέιζμπολ, περιστοιχισμένος από τρεις άνδρες. Αρχίζει την τελετή με χαιρετισμό στα νέα μέλη και αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην ίδρυση του ιταλικού κράτους (Γκαριμπάλντι, Ματσίνι, Λα Μάρμορα).
Στη συνέχεια καλεί τα νέα μέλη να ορκιστούν να προστατεύουν «την τιμή των σοφών αδελφών τους».
Και ξεκαθαρίζει προς τα νέα μέλη ότι όποιος «είναι απρόσεκτος», δηλαδή παραβαίνει τους νόμου της Ντράνγκετα, είτε θα αυτοκτονήσει με δηλητήριο («χάπι κυανίου») ή «πρέπει πάντα να φροντίζει να φυλά μία σφαίρα στο όπλο του για τον εαυτό του».
Το τελετουργικό περιλαμβάνει διαρκείς αναφορές στον ήλιο και το φεγγάρι. Κλείνει με τη δήλωση του μυητή ότι «εάν κάποιος σας ρωτήσει από πού είστε, πρέπει να απαντήσετε: Πατέρας μου είναι ο ήλιος, μητέρα μου είναι το φεγγάρι».
Κατά τη συνάντηση δομήθηκε η ιεραρχία και κατανεμήθηκαν ρόλοι, ενώ μεταξύ των νέων μελών βρίσκεται και ένας 17χρονος.
Η εισαγγελέας κατά της μαφίας Ίλντα Μποκασίνι, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, υπογράμμισε ότι το βίντεο καταδεικνύει πώς «η δύναμη της παράδοσης» έχει επιτρέψει στην Ντράνγκετα να επιβιώσει.
 gr.euronews.com