Latest News

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

"Φουρτούνες" για τα μαγαζιά του Μικρολίμανου

"Τρικυμία" στους επιχειρηματίες στο Μικρολίμανο έφερε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το οποίο έκανε γνωστό πως στις 27 Νοεμβρίου θα γίνουν κατεδαφίσεις 63 κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί...




ως αυθαίρετα.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, «οι φερόμενοι ιδιοκτήτες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν οφείλουν να απομακρύνουν και να διαφυλάξουν τυχόν κινητά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στις αυθαίρετες κατασκευές, γιατί σε αντίθετη περίπτωση για τη φθορά των παραρτημάτων και κινητών πραγμάτων του αυθαιρέτου δεν δημιουργείται καμία ευθύνη του Δημοσίου, των οργάνων του ή των οποιονδήποτε προστεθέντων προσώπων».
Το σχετικό έγγραφο προκάλεσε αναστάτωση καταστηματάρχες και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να μεσολαβήσειαπό τον δήμαρχο , ώστε οι εργασίες κατεδάφισης να μετατεθούν για αργότερα,και να προχωρήσουν τα σχέδια για την ανάπλαση της περιοχής. 
Σημιεώνεται ότι για το θέμα, στα τέλη Οκτωβρίου, ο Γ. Μώραλης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να πληγεί και η οικονομία της περιοχής. Πηγές της δημοτικής αρχής σημείωναν ότι εδώ και δύο μήνες ο δήμαρχος παρακολουθεί στενά το θέμα και αναζητά μια βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Μάλιστα, όπως είχαμε γράψει τότε (ΕΔΩ), ο δήμαρχος είχε ζητήσει αναστολή ενός έτους για τις κατεδαφίσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούσε να δοθεί αναστολή πάνω από έξι μήνες γιατί πρόκειται για τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν τα μαγαζιά έως τον Απρίλιο.  
Επιπλέον σε εκκρεμότητα παραμένει και το αποτέλεσμα της μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής που είχε ανατεθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή η οποία έχει μπει και σε δικαστικές περιπέτειες, γιατί δεν προχώρησαν στις κατεδαφίσεις των μαγαζιών στο Μικρολίμανο.