Latest News

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Μόνο 20.000 ευρώ στους πληγέντες του Πειραιά

Μόλις 20.000 ευρώ είναι το ποσόν των αποζημιώσεων που θα διατεθεί στους πληγέντες από τις πλημμύρες στο Δήμο Πειραιά, όπως ανακοινώθηκε από το...
υπουργείο Εργασίας. ΕΔΩ

Το ποσόν αυτό φαίνεται να είναι μικρό σε σχέση με τις εικόνες από το μέγεθος των καταστροφών στις πρόσφατες πλημμύρες  Ή αν θέλετε είναι μικρότερο σε σύγκριση με άλλους δήμους που εμφανίζονται να παίρνουν σχεδόν τριπλάσιες αποζημιώσεις.
 (Το ποσόν αφορά μόνο τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος των 587 ευρώ, καθώς, προς το παρόν δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για αποζημίωση οικοσκευών ή μικροζημιών σε κατοικίες).

Όπως είναι γνωστό, από το Δήμο θα αποζημιωθούν μόνο ζημιές σε κατοικίες και οι επιχειρήσεις από την Αντιπεριφέρεια, ενώ τα ΙΧ αυτοκίνητα και δίκυκλα από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πάντως, όπως και να έχει, το ποσόν είναι μικρό για το Δήμο Πειραιά. Πιθανόν να μην έχουν καταγραφεί όλοι οι πληγέντες που ίσως δεν γνώριζαν τη διαδικασία των αποζημιώσεων. (Εννοείται ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις, δεν αρκεί να δώσεις τα τηλέφωνα επικοινωνίας, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν επί τόπου άνθρωποι της δημοτικής αρχής να καθοδηγήσουν τους δημότες που έχουν υποστεί ζημιές)  

@Απλά ελπίζουμε να μην υπάρχουν πληγέντες που έμειναν εκτός και δεν πάρουν το έκτακτο βοήθημα, λόγω έλλειψης ενημέρωσης για τη διαδικασία αποζημιώσεων. Γιατί θα ήταν κρίμα...