Latest News

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το "εντέλλεσθε" δεν είναι μονόδρομος στον Πειραιά


Αν και κάποιοι μπορεί να πουν ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ περί "εντέλλεσθε" για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο...
των συμβάσεων.Ωστόσο η στάση των συμβούλων συνδυασμού "Το λιμάνι της Αγωνίας", όπως η Μαρία Σταθάκη (φώτο αρχείου), να ψηφίσουν το ψήφισμα Μώραλη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πειραιά δείχνει να είναι προς στη σωστή κατεύθυνση με την έννοια ότι διευκολύνει τον αγώνα των εργαζομένων.

Άλλωστε, όπως εξηγεί το "Λιμάνι της Αγωνίας" η αποδοχή του ψηφίσματος δεν σημαίνει πως υπάρχει καμία υποχώρηση στις απαιτήσεις του κ. Μητσοτάκη και της Τρόικας


Σε ανακοίνωση σημειώνουν τα εξής: 


"Καμία υποχώρηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Πειραιά στις πιέσεις της κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη και της τρόικας για  παράδοση στοιχείων των εργαζομένων στον  δήμο μας, ζήτησε  το «Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι των σωματείων τους.
Ζητήσαμε  να πάρει καθαρή θέση η νέα δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Ι. Μώραλης, να αρνηθούν την παροχή στοιχείων και να συμπαραταχθούν με το κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής, που οδηγεί στις ψεύτικες αξιολογήσεις, στις μεθοδευμένες ενοχοποιήσεις των υπαλλήλων αναφορικά με τη μετατροπή των συμβάσεών τους και στις απολύσεις.
Το ψήφισμα που τελικά εκδόθηκε, αν και δεν καλύπτει το σύνολο της δικής μας στάσης και των απόψεών μας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο,  μπορεί - όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δήλωσαν - να αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια τους για τη συνέχιση του αγώνα τους.
Γι’ αυτόν τον  λόγο το υπερψηφίσαμε, δεν εφησυχάζουμε, δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης  μέχρι την τελική δικαίωση".

@ Φαίνεται πως το "εντέλλεσθε" δεν είναι μονόδρομος, τουλάχιστον για το Δήμο Πειραιά...