Latest News

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Εγκληματική οργάνωση με συστηματική δράση στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, εξαρθρώθηκε,  μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση...στον Πειραιά.



Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί ηλικίας 37, 39 και 43 ετών, ενώ αναζητείται η συνεργός τους, μία 35χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας.
.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), ως προς την συσκευασία, απόκρυψη, τυποποίηση και μεταφορά των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά για την μεταφορά και διανομή των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν αποθηκευτικό χώρο, που στεγαζόταν σε εταιρεία στον Πειραιά, η οποία είχε συσταθεί από την 35χρονη αλλοδαπή υπήκοο Βουλγαρίας και λειτουργούσε ως «προκάλυμμα», προκειμένου να συσκευάζουν, αποκρύπτουν και μεταφέρουν την ακατέργαστη κάνναβη.

Πιο συγκεκριμένα η επιχείρηση λειτουργούσε «συγκαλυμμένα» ως εταιρεία που δραστηριοποιείτο στον τομέα του εμπορίου τροφίμων, λιπασμάτων και καθαριστικών ειδών.

Στο συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο της εταιρείας, προχωρούσαν σε συσκευασία των ναρκωτικών και συγκεκριμένα τοποθετούσαν την ακατέργαστη κάνναβη σε αεροστεγείς συσκευασίες, τις οποίες απέκρυπταν στο εσωτερικό μεταλλικής ανοξείδωτης δεξαμενής (αποστακτήριο).

Στη συνέχεια, για να μην κινούν τις υποψίες και να παραπλανούν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών, τοποθετούσαν τη δεξαμενή σε φορτηγά οχήματα της εταιρείας, τα οποία αποτελούσαν το μέσο μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε οικίες, χώρους και οχήματα των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (222,5) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας
• το χρηματικό ποσό των 156.700 ευρώ και των 10.270 λιρών Αγγλίας,
• τρία (3) πιστόλια με γεμιστήρες και περίστροφο
• (363) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
• επτά (7) βιβλιάρια καταθέσεων,
• έντεκα (11) συσκευές κινητών τηλεφώνων
• δύο (2) Ι.Χ. επιβατηγά και δύο (2) Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα,
• δίκυκλη μοτοσυκλέτα και
• πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης κ.α.

Επιπλέον κατασχέθηκαν εβδομήντα οκτώ (78) δελτία στοιχηματισμού Ο.Π.Α.Π., μετά των αποδείξεων πληρωμής, από τα οποία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε τη μεθοδολογία αυτή για «ξέπλυμα» των παράνομων εσόδων από το εμπόριο των ναρκωτικών, ενώ διερευνάται και η ενδεχόμενη αξιοποίηση άλλων μεθόδων για τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους.

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη των ερευνών, η εγκληματική οργάνωση το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδίαζε να διαθέσει στην εγχώρια «αγορά» την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι η χρηματική αξία των διακινηθέντων ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, σε περιοχές του Ρέθυμνου και του Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών και οπλισμού. Για τις περιπτώσεις αυτές συνεληφθησαν συνολικά τρία άτομα και σχηματίστηκαν αυτοτελείς ποινικές δικογραφίες