Latest News

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Θ. Δρίτσας:"Δεν δίνουμε λευκή επιταγή για το λιμάνι"


Το είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Το λιμάνι της Αγωνίας", βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο...
του Πειραιά. 

Το ίδιο λέει σε ανακοίνωσή του το "Λιμάνι της Αγωνίας", όπου σημειώνει τα εξής : 
"Καταψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι του Πειραιά.
Δηλώσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λευκή επιταγή, ούτε να συνεργήσουμε στη διάσπαση του αγωνιστικού μετώπου για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Αυτή η περίτεχνα αφελής και αόριστη πρόταση δεν μπορεί να εισάγεται τυχαία από μία δημοτική αρχή, που διαφημίζει την τεχνοκρατική της επάρκεια και τον μελετημένο προγραμματισμό της δράσης της.
Όταν προεκλογικά ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης ισχυρίζονταν ότι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, δεν μας είχαν εξηγήσει ότι εννοούσαν πως είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση μόνο της χερσαίας λιμενικής ζώνης, της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας.
Ζητήσαμε εξηγήσεις, ζητήσαμε τεχνικοοικονομική μελέτη, ζητήσαμε την αλήθεια.
Δεν πήραμε απαντήσεις, παρά μόνο παραπλανητικές, καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις , ότι  δήθεν αυτή η πρόταση ισχύει εάν τελικά πουληθεί το λιμάνι, ενώ στην πραγματικότητα το σχέδιο αυτό διευκολύνει πλήρως την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ σε ιδιώτες, αφού τους απαλλάσσει από τις  ζημιογόνες  ή μειωμένου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος λιμενικές δραστηριότητες, όπως είναι η ακτοπλοΐα και η κρουαζιέρα.
Ζητήσαμε τέλος να αποσύρει την πρόταση ο Δήμαρχος, να στηρίξει και να συμμετάσχει  στην προσφυγή των φορέων της  πόλης στο ΣτΕ, που εκδικάζεται στις  2 Δεκεμβρίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο λιμάνι και την πόλη του Πειραιά, όπως και τους παραγωγικούς κλάδους που έχουν εναντιωθεί στην πώληση, να μην εμπλακούν σε μία αναξιόπιστη και επικίνδυνη επιλογή, που δεν γνωρίζουμε τι υποκρύπτει.
Ο Δήμος Πειραιά και οι άλλοι παραλιμένιοι δήμοι μαζί  με την Περιφέρεια  καλούνται να δώσουν μέχρι τέλος τον αγώνα για να μην περάσει το λιμάνι σε ξένα  χέρια, είτε με όχημα το ΤΑΪΠΕΔ , είτε με όχημα  ένα σκοτεινό σχέδιο. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει όλοι και όλες να δώσουμε το ‘παρών’."

@ Εκείνο που μας προκαλεί εντύπωση δεν είναι τόσο η θέση του Θοδωρή Δρίτσα, όσο πόσο γρήγορα στείλατε την ανακοίνωση, σύντροφοι...