Latest News

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τα "συν" και τα "πλην" του Ευάγγελου Μ. Μαρινάκη

Πολύς λόγος έγινε για την παρουσία του Ευαγγέλου Μ. Μαρινάκη πριν καν προεδρεύσει ως πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στη συνεδρίαση-πρεμιέρα  του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του...
Δήμου Πειραιά.
Ωστόσο δεν γράφτηκε κουβέντα για το πως τα πήγε ο προεδρεύων στις δημαιρεσίες, αν και ήταν το πρόσωπο της ημέρας -μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη - στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 Ο Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης ήταν πολύ καλός στα καθήκοντά του ή τουλάχιστον καλύτερος απ' ότι θα περίμενε κανείς για κάποιον που αναλάμβανε αυτό τον ρόλο για πρώτη φορά. 
Ο προεδρεύων φάνηκε να είναι σχετικά προετοιμασμένος, καθώς είχε τα χαρτιά που συμβουλευόνταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 
Αν και φρόντισε να είναι αρκετά προσεκτικός, διατήρησε την αμεσότητά του, όταν απευθυνόταν στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.
Φάνηκε πως ήθελε να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς λάθη την τυπική διαδικασία, ενώ εμφανίστηκε συναινετικός, αποφεύγοντας τις άσκοπες εντάσεις που μπορεί να πυροδοτούσαν ανούσιες αντιπαραθέσεις. 
Η διαδικασία κύλησε σε ήρεμους τόνους κι αυτό πιστώνεται στα "συν" του προεδρεύοντα.
Ωστόσο οι δημαιρεσίες είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, αν και μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου ανέλαβε καθήκοντα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γιώργος Δαβάκης. 
Όμως προηγήθηκαν οι αλλεπάλληλες ψηφοφορίες που λύγισαν τον προεδρεύοντα. Τα κενά με τις καταμετρήσεις των ψήφων δεν παλεύονταν εύκολα. Κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα και τον αναζήτησαν από το προεδρείο.  "Βασίλη, τον προεδρεύοντα..." ακούστηκε από τα ανοικτά μικρόφωνα του προεδρείου απευθυνόμενο σε κάποιον στην αίθουσα. (Μήπως στον Βασιλειάδη;)
Ωστόσο εκείνη τη στιγμή δεν χρειαζόταν η παρουσία του προεδρεύοντα, καθώς πέρασε αρκετή ώρα έως ότου ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων... 
Η έλλειψη φυσικής κατάστασης σε τόσο χρονοβόρες τυπικές διαδικασίες ήταν στα "πλην" του προέδρου. 
Για την ιστορία, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα και ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα. Μιλάμε για έξι ολόκληρες ώρες ή για να το πούμε απλά για σχεδόν τέσσερις αγώνες ποδοσφαίρου, χωρίς ημίχρονα.
Σε γενικές γραμμές, ο προεδρέων έκανε καλά μια βαρετή δουλειά, που έπρεπε να κάνει ως πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι σίγουρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα και να είναι πιο χρήσιμος για την πόλη σ' άλλους θεσμικούς ρόλους, όπως για παράδειγμα ως αναπληρωτής δημάρχου...