Latest News

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τα χαλασμένα σουβλάκια στο Κερατσίνι και οι κατασχέσεις στη Λαχανοαγορά του Ρέντη


Σε δύο δεσμεύσεις οπωροκηπευτικών συνολικού καθαρού βάρους 12084 κιλών προχώρησαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην κεντρική λαχαναγορά...
του Ρέντη.

Συγκεκριμένα, στις 04-09-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο σε δύο επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 370 χαρτοκιβώτια με τομάτες καθαρού βάρους 3700 κιλών, 820 πλαστικές κλούβες με πεπόνια καθαρού βάρους 8200 κιλών και 23 χαρτοκιβώτια με κολοκυθάκια συνολικού καθαρού βάρους 184 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας. Μετά τα παραπάνω, τα συγκεκριμένα προϊόντα παραμένουν επίσημα δεσμευμένα και δεν επιτρέπεται η διάθεσή τους στην αγορά, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή τους και να σημανθούν κατάλληλα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Επίσης, στις 03-09-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο κτηνιατρικό υγειονομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – οβελιστήριο στο Κερατσίνι, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν 20 κιλά σουβλάκια από κρέας χοιρινό και κοτόπουλο, λόγω λήξης του ορίου συντήρησης. Τα κατασχεθέντα τρόφιμα αφού χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα προς βρώση και κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία. Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
@ Άντε καλή αρχή και καλές κατασχέσεις!